Op deze terrassen in Amsterdam zit jij het langst in het zonnetje

Vrije tijd door Chloe

Nu de dagen weer lekker ’s zomers lang zijn en de terrassen weer open is het heerlijk vertoeven. Een hapje eten of lekker borrelen tot in de late uurtjes bij je favoriete stekkie. Maar je wil natuurlijk wel zo lang mogelijk kunnen genieten van de zomerzon. Op welke terrassen in Amsterdam dat kan lees je hier.

terrassen AmsterdamLees ook: Dit zijn de mooiste rooftopbars in Nederland

Pllek

Misschien wel het meest geliefde pllekje van Amsterdam. Met een heerlijk terras vol picknicktafels en een stadsstrand met uitzicht op ’t IJ kan je avond niet meer stuk. Dus plof lekker neer op een strandhanddoek, zitzak of aan de waterkant en pak de laatste zonuurtjes van Amsterdam mee.

T.T. Neveritaweg 59, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pllek (@pllek_amsterdam) op

 

GAPP Hotel Casa

Er is geen betere plek om zo lang mogelijk van de avondzon te kunnen genieten dan een dakterras. En bovenop Hotel Casa in Amsterdam Oost vind je het nou zo’n dakterras. Hier serveren ze de lekkerste hapjes en drankjes tot de zon ondergaat. 

Eerste Ringrijkstraat 4, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door GAPP (@gapp.amsterdam) op

 

Het Westergasterras

De Westergas is toch wel dé place to be in Amsterdam -est. En laat nou ook hier de zon pas lekker laat ondergaan. Hier kan je zeven dagen per week terecht voor een heerlijk plekje in de zon. En mocht de zon onder zijn gegaan zonder dat je bent uit geborreld, dan kan je binnen plaatsnemen bij de warme open haard.

Klönneplein 4-6, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door WestergasTerras (@westergasterras) op

 

Meneer Nieges

Wanneer je aan het water zit dan beleef je pas echt dat ’s zomerse gevoel. Daarom is Meneer Nieges de ultieme zomer hotspot. Hier kan je heerlijk kwalitatief eten met enorm veel gezelligheid om je heen. En best of all: een heerlijk avondzonnetje.

Westerdoksdijk 40, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Meneer Nieges (@meneernieges) op

 

Hanneke’s Boom

Dit is toch echt wel een begrip in Amsterdam. Als je van low-key gezelligheid houdt dan is dit de perfecte plek voor jou. Deze plek bevindt zich dichtbij het centrum, maar is een ontsnapping aan alle drukte en hectiek die Amsterdam met zich meebrengt. Met uitzicht op ’t IJ en het zonnetje dat tot in de late uurtjes op het terras schijnt is het hier prima vertoeven.

Dijksgracht 4, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hannekes Boom (@hannekesboom) op

 

Beeld: Unsplash

Lees ook: Dit zijn de leukste cocktailbars van Rotterdam