10 fascinerende feitjes over Titanic

Media door Daniëlle

Een echte klassieker die iedereen gezien móet hebben is Titanic. Let's be honest: de romantische scène waarin Jack en Rose op de boeg van de boot staan kunnen we wel keer op keer kijken zonder verveeld te raken. Wie Titanic nog (steeds) niet heeft gezien: shame on you. Echte fans denken alle ins and outs te weten over de iconische film, maar nog lang niet alles. Deze weetjes over Titanic wist jij misschien nog niet. 

titanic feitjes

Lees ook: Ongelofelijk: deze acteur speelde bijna Jack in Titanic

1. De toendertijd 8 jaar oude Lindsay Lohan zou misschien de rol van kleine Cora vertolken, maar de schrijver James Cameron vond het rode haar toch nét iets te veel lijken op dat van Rose en Ruth, haar moeder. Jammer!

2. Misschien weet je het nog: Titanic was zó populair toen het net uitkwam, dat het de eerste film was die in de bioscoop draaide én op videoband uit was. 

3. De 'I'm Flying'-scène: wie kent hem niet? Rose moest lachen toen Jack Come Josephine voor haar zong omdat het haar deed denken aan een scène - die er uiteindelijk uit is geknipt - waarin Jack en Rose het, jawel, dronken meezongen. 

5. Op het moment dat Rose overlijdt en herenigd wordt met Jack staat, als je goed kijkt, de klok precies op 2.20. Dit is de exacte tijd waarop de Titanic in 1912 naar de bodem van de zee zonk. 

6. Je zult het niet verwachten, maar Leonardo DiCaprio versprak zich in de zin "Lie on that bed, uh, I mean couch". Het had eigenlijk "Lie on that couch"  moeten zijn, maar regisseur James Cameron vond het zo grappig dat hij besloot het in de film te laten. We are not complaining!

7. Kate Winslet  wilde per se geen wet suit dragen tijdens de scènes waar ze in het water moest. Ze liep zelfs een milde longontsteking op tijdens het filmen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ze.nl (@ze.nl) on

8. Op één van de laatste dagen waar werd gefilmd, ging er iets mis met de catering waardoor een groot aantal crew members ziek werd: maar liefst 80 bemanningsleden werden ziek en sommige moesten overgeven. Een enkele hadden zelfs last van hallucinaties, waardoor ze met spoed naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Echte chaos dus. 

9. Fun fact: voor het drijvende stuk hout waar Rose op lag op het moment dat Jack stierf, hebben de makers zich laten inspireren voor een écht paneel uit de Titanic. Het is tentoongesteld in een museum in Nova Scotia, Canada. Of het echt is gebruikt toen de Titanic in 1912 zonk, kan niemand bewijzen. Volgens ingewijden is het niet eens een echte deur geweest. Not so fun fact: tijdens de opnames is er getest of Jack op het stuk hout had gepast, en wat bleek: dat kon! Eigenlijk is Jack dus voor niks gestorven en had hij ook op de deur gekund... Cameran vertelde later dat het overlijden van Jack een onderdeel was van het verhaal, en dat hij voor meer geloofwaardigheid een kleinere deur had kunnen gebruiken. 

10. Toen Kate er achter kwam dat ze een naaktscène moest opnemen met Leonardo, liet ze om ongemakkelijke momenten te voorkomen maar gelijk haar boobs zien aan Leo toen ze elkaar voor het eerst ontmoeten. Een echte icebreaker, als je het ons vraagt!

Ook leuk om even te zien: de eerste screentest die Kate Winslet deed voor de rol van Rose, met acteur Jeremy Sisto.

 

Lees ook: 10 one hit wonders uit de jaren 90 die je vergeten was