Jingle bells: 'The Holiday' krijgt na zeventien jaar een vervolg

Media door Elsemieke

Onze all-time favourite romcom The Holiday komt met een vervolg! De film is uitgegroeid tot een echte kerstklassieker. Drama en humor: deze feelgood film heeft het allemaal. Dé kerst-romcom allertijden, krijgt na zeventien jaar een vervolg.

'The Holiday' krijgt na zeventien jaar een vervolg

Dat Amanda (Cameron Diaz) op haar stiletto's door de sneeuw rent om haar liefde aan Graham (Jude Law) te betuigen of het 'didelidoo' momentje tussen Iris (Kate Winslet) en Miles (Jack Black)? Wij herinneren het ons nog als de dag van gisteren. Amanda (Cameron Diaz) en Iris (Kate Winslet) leiden beide hele verschillende levens. Ze hebben één ding gemeen: hun liefdesleven verloopt niet zo voorspoedig. Ze besluiten twee weken van huis te ruilen met elkaar. Amanda woont in een luxe villa in Los Angeles terwijl Iris aan de andere kant van de wereld in een schattige cottage in Surrey, Engeland woont. 

Oorspronkelijke cast

The Sun schrijft nu dat er plannen zijn om in 2023 te beginnen met het filmen van het vervolg! De opnames gaan plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen. Het goede nieuws: aan de oorspronkelijke cast wordt waarschijnlijk niets veranderd. 

Lees ook: Dit zijn 10 kerstfilms die eigenlijk geen kerstfilm zijn

Cameron Diaz over The Holiday

Cameron Diaz blikte tijdens een interview met magazine The Vulture terug op een heftige scène in The Holiday. Het gaat om de slotscène. Haar personage, Amanda, zit in de auto naar het vliegveld, wanneer ze beseft dat ze de grootste fout van haar leven maakt. Het is duidelijk: ze moet terug naar liefje Graham! ‘Stop the car!’ roept ze naar de chauffeur. Ze vliegt de auto uit en begint aan haar weg terug.

Cameron Diaz vertelt aan The Vulture: “Ze hebben maar twee shots gebruikt terwijl we wel tien verschillende shots hebben gemaakt. Allemaal rennend door een open veld in de sneeuw en modder. Ik draag een kasjmieren Valentino sjaal, een wollen trenchcoat, jeans, een kasjmieren coltrui en hooggehakte laarzen.” Ongelofelijk… op die hakken! “Ik rende natuurlijk op tempo van de muziek en vloog als het ware het veld door. Aan het eind van de week was ik zó in shape. Ik heb waarschijnlijk elf kilometer per dag(!) gerend op die hoge hakken.”