12 x wat je nog niet wist over The Holiday

Media door Roos

Onze all-time favourite romcom The Holiday is weer op tv (en te streamen!) en we kunnen je vertellen, dat wordt weer genieten. Wat is jouw favoriete moment? Dat Amanda (Cameron Diaz) op haar stiletto's door de sneeuw rent om haar liefde aan Graham (Jude Law) te betuigen of het 'didelidoo' momentje tussen Iris (Kate Winslet) en Miles (Jack Black)? Hoe dan ook, déze 12 dingen over The Holiday wist je vast nog niet.

the holiday feitjes

1. Het 'boob graze' momentje tussen Miles en Iris ontstond toen Jack een ongelukje had met de regisseur tijdens de opnames. De regisseur vond het zo grappig dat ze besloot het te verwerken in de film.

2. De rol van Miles was speciaal voor Jack Black geschreven, nadat de regisseur hem zo goed vond in de film School Of Rock.

3. Toen de regisseur klaar was met het script, wist ze dat ze ook Jude Law, Cameron Diaz en Kate Winslet wilde casten voor de film. 

4. Na de opnames bekende Kate: "Het was niet moeilijk om verliefd te worden op Jack."

via GIPHY

5. De website waarop Amanda en Iris van huis ruilen bestaat echt.

6. Het huis van Amanda is echt en staat in San Marino, Californië. Het huisje 'Rose Hill Cottage' van Iris bestaat niet echt, deze was speciaal voor de film gebouwd op de set. De pub bestaat trouwens wel echt! Als je hem wilt bezoeken: het is The White Horse in Shere.

7. Hoewel de crew een sneeuwkanon had gehuurd voor de sneeuwscenes in Engeland, sneeuwde het in de week van de opnames maar liefst drie keer echt. 

8. Eli Wallach, die de rol van Arthur vertolkte, werd tijdens de opnames 90 jaar. 

via GIPHY

9. Iris' dansje toen ze arriveerde in LA was grotendeels geïmproviseerd door Kate Winslet. Net als de videotheekscène trouwens. 

10. Jude Laws favoriete deel van de film was het werken met zijn 'dochters' Sophie en Olivia. Voor de twee meisjes was het hun eerste film. 

11. In de film is Iris smoorverliefd op Jasper, die wordt gespeeld door Rufus Sewell. Dat hoefde ze waarschijnlijk maar gedeeltelijk te acteren, want in de jaren 90 hebben de twee acteurs ook een tijdje gedatet.

12. Cameron Diaz mocht kleren van Amanda na de opnames houden. Jaloers!

Lees ook: Deze 26 kerstfilms staan nu op Netflix 2018