5 types op Instagram waar we allemaal een hekel aan hebben

Media door Chloe

Geef maar toe, Instagram is één van je meest gebruikte apps. We vinden het heerlijk om doelloos door al die foto’s en video’s heen te scrollen. Het liefst spelen we dagelijks heel Instagram uit en dat is helemaal oké. Toch kan het ook veel irritatie met zich meebrengen, want er zijn types op Instagram die we echt niet uit kunnen staan. 

Lees ook: De leukste dieren om te volgen op Instagram

1. De nep influencer

Op Instagram barst het van de influencers. Deze mensen promoten vaak kleding of producten voor een merk of bedrijf en ontvangen daar dan gratis spullen of geld voor. Klinkt goed toch? Maar als je goed oplet zal je zien dat er ook genoeg nep influencers in je feed te vinden zijn. Deze Instagrammers die kopen zelf producten en taggen dan zoveel mogelijk merken erin en plakken er een enorme lap Engelse tekst onder met hoe geweldig hun leven wel niet is. Dit in de hoop op een samenwerking van een merk. Hoe je ze herkent? Simpel. Als je naar hun profiel gaat en je ziet geen duizenden volgers dan kan je ervan uitgaan dat geen enkel bedrijf hierin investeert.

via GIPHY

2. De vriendin die je nooit spreekt maar wel op al je foto’s reageert

Bij Instagram gaat het voor veel mensen maar om één ding: zo veel mogelijk likes, volgers en reacties krijgen. Dit geldt ook voor die vriendin die je na de basisschool nooit meer hebt gezien. Daarom reageert ze nu nog wel op iedere foto die je plaatst met hartjesogen en vlammetjes. Zo hoopt ze dat jij dit ook doet wanneer zij iets plaatst. Denk het niet vriendin.

via GIPHY

3. De hashtagverslaafde

Nog een manier om meer likes te krijgen op je foto’s is door hashtags te gebruiken. Sommige mensen nemen dit echter iets té serieus. Deze mensen herken je direct aangezien hun hashtags meer ruimte innemen dan hun foto zelf. #please #stop.

via GIPHY

4. De allesdeler

Met name door Instagram Story’s kan je makkelijk delen wat je op een dag allemaal bezighoudt. Nou zijn er ook mensen die letterlijk alles vastleggen wat ze doen. We beginnen met een ‘goodmorning’ foto en gaan over naar ontbijt, koffie, sporten, en ga zo maar door. Zelfs als ze niets aan het doen zijn moet dit gemeld worden. De eerste dagen of misschien weken trek je het nog, maar na een tijdje is het toch echt tijd voor de unfollow knop.

via GIPHY

5. De catfish

Wanneer make-up niet genoeg doet, zijn er altijd nog filters om over je foto heen te gooien. Deze mensen zou je op straat waarschijnlijk niet eens herkennen, want over iedere foto gaat eerst een filter via snapchat en dan nog één via Instagram. En voor sommige mensen houdt het ook hier niet op. Een beetje Photoshoppen is ook geen probleem voor deze mensen en binnen de kortste tijd kan het zomaar zijn dat Nev Shulman bij ze voor de deur staat. Tja, alles voor de likes.

via GIPHY

Lees ook: Dit zijn de meest inspirerende vrouwen op Instagram