Hoe vaak heb jij seks? Dit is waarom de hoeveelheid effect heeft op jouw gezondheid

Intiem door Sandra E

Dat seks lekker is wist je al, dat het een belangrijk aspect is in een relatie is ook belangrijk, maar wist je dat de hoeveelheid seks een positief effect kan hebben op jouw gezondheid?

seks hoevaak

Lees ook: 6 standjes die het proberen waard zijn

Work that booty voor een slankere taille

Onderzoek heeft regelmatig seksen gekoppeld aan een slankere taille, een sterker hart en een lager risico op prostaat- en bostkanker. Daarnaast heeft een stevige potje seksen ook effect op de geestelijke gezondheid. Seks wordt geassocieerd met een beter humeur en minder depressies.

Goed voor immuunsysteem

Heb jij regelmatig seks? Dan zal je lichaam zich sneller kunnen verdedigen tegen ziektekiemen en virussen. En onderzoekers zeggen dat wanneer je minimaal een keer in de week seks hebt dat dat de optimale hoeveelheid is voor het opkrikken van geluk. Wie meer seks heeft is niet speciaal gelukkig of minder gelukkig. Het is dus algemeen bekend dat seks belangrijk is voor je gezondheid. Het brengt namelijk je metabolisme op gang en het geeft je immuunsysteem een boost..

Maar hoe vaak dan?

Niemand lijkt het antwoord te weten op de vraag hoe vaak je het zou moeten doen. Wat voor jou normaal is betekent niet speciaal dat dit voor een ander normaal is. Oké, je kunt nu zoveel mogelijk seks hebben omdat het wel duidelijk is dat het de gezondheid enorm bevordert. Maar daarvoor haalt je plezier in seks misschien wel. Kwaliteit over kwantiteit.

 

Lees ook: De beste erotische podcasts van 2020