Heb jij een hekel aan opruimen? Zo wordt het leuker

Wonen door Daniëlle

Dat we (bijna) allemaal een hekel hebben aan opruimen, is best begrijpelijk. Het is oersaai en voelt vaak als tijdverspilling: we doen liever andere dingen. Helaas moet het wel gebeuren, want je kunt niet voor altijd oude spullen bewaren en in rommel leven. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarmee je opruimen een stuk leuker kan maken. 

Lees ook: Dit zijn de mooiste spiegels voor in huis

Zet een leuke playlist of serie op 

Laten we eerlijk zijn: opruimen is tien keer leuker met je favoriete playlist of serie. Lekker dansen of Netflix kijken tussen het opruimen door laat de tijd voorbij vliegen en maakt het een stuk leuker om die volle kast op te ruimen. Ook leuk: een podcast!

Ruim samen op

Alleen opruimen kan soms best vermoeiend zijn, en het zal vast ook voorkomen dat je een uur lang je oude dagboek gaat lezen of door enthousiasme vergeet op te ruimen. Ruim daarom op met een vriendin of je partner: dit is veel leuker, en jullie kunnen elkaar motiveren maar ook helpen als je afdwaalt. 

Voor en achter

Maak before and after foto's van de ruimte die je op gaat ruimen. Zo heb je een doel en kan je trots op jezelf zijn wanneer je klaar bent! 

Beloon jezelf

Je bent veel meer gemotiveerd wanneer je jezelf beloont na het opruimen. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je je favoriete Netflix-serie mag kijken na het opruimen of een stukje chocola neemt. Of je zet de snacks al klaar tijdens het opruimen... Dan wordt het opruimen ineens heel leuk, niet?

Shop nieuwe schoonmaakspullen

Misschien ken je de tip wel om hardloopkleding te kopen om jezelf te motiveren te gaan hardlopen. Nou, dat kan ook werken met schoonmaakspullen. Koop nieuwe huishoudelijk spullen, zodat je jezelf gedwongen voelt deze te gaan gebruiken. Neem iets met een onweerstaanbare geur, een supergrappige afwasborstel of een heel slim snufje. Wie weet word je nog een clean freak

 

Lees ook: Deze lunches zijn makkelijk om mee te nemen naar je werk