Zo liep seizoen 2 van You af volgens het boek

Media door Daniëlle

Echte You-fans weten vast al langer dat de Netflix-hitserie is gebaseerd op het gelijknamigeboek You en het vervolg Hidden Bodies van Caroline Kepnes. Zoals bij elke boekverfilming zijn er verschillen tussen boek en serie. De ontmoeting tussen Love en Joe verloopt in het boek anders dan in de serie, en Candace komt er helemaal niet in voor. Ook het einde van het boek is toch wel erg verschillend van de serie. Zo liep het namelijk af in Hidden Bodies. 

Netflix MediaLees ook: Deze details in 'You' seizoen 2 heb je gemist

Spoiler alert: wanneer je seizoen 2 nog niet hebt gekeken kun je onderstaand artikel beter niet lezen. We vertellen namelijk in alle details over het einde van het tweede seizoen van You en over het boek Hidden Bodies!

You de serie

In de thrillerserie komt het tweede seizoen op een spannende manier aan zijn einde, doordat Forty er eindelijk achter komt welke daden Joe Goldberg de afgelopen twee seizoenen heeft verricht. Hij besluit om een bezoekje te brengen aan Dr. Nicky en wil zijn zusje Love - die het natuurlijk al lang weet - waarschuwen voordat het te laat is. Forty, Love en Joe (of is het nou Will...?) ontmoeten elkaar in Anavrin waar Forty wordt neergeschoten door agent Fincher. Bloedstollend einde, niet?

Het boek Hidden Bodies

In het boek van Caroline is het einde echter nét iets anders: Forty weet nog niks over Joe's moorden, en vertrekt met al zijn spullen naar Las Vegas. Joe belooft Love dat hij naar hem zal zoeken en hem thuis zal brengen. Maar we kennen Joe al langer dan vandaag. Hij is namelijk helemaal niet van plan om Forty mee te nemen naar huis, maar om hem te vermoorden. En dat doet hij dan ook zeker. Zodra Joe Forty vindt in een motel, drogeert hij hem en verlaat hij hem zonder om te kijken. Niet zo slim: Forty is gelukkig (of helaas?) niet dood, en wordt gevonden door toeristen die hem brengen naar een ziekenhuis. 

Op dat moment wordt alles duidelijk voor Forty: Joe is een crazy serial killer en een enge stalker. In plaats van Love te waarschuwen, wat in de serie gebeurt, confronteert hij Joe met het feit dat hij een koelbloedige moordenaar is. Hij belooft dat hij het geheim van Joe zal bewaren, als Joe scripts blijft schrijven die ervoor zorgen dat Forty's carrière succesvol blijft. Dat vond Joe een prima plan: zolang zijn geheim niet naar buiten komt, loopt zijn leven op rolletjes. Maar Forty heeft ook in het boek helaas niet zo'n vrolijk einde: hij wordt aangereden door een automobilist die wat drankjes op had en overlijdt uiteindelijk alsnog. Oei...

Hoe seizoen 3 van 'You' zal verlopen, dat is nog altijd maar de vraag. Schrijfster Caroline Kepnes is momenteel bezig met boek 3. Veel kijkers delen hun theorieën, maar nog niks is zeker. Guess we'll see... 

via GIPHY

Lees ook: Op deze locatie wordt Sex Education gefilmd