De mooiste jurkjes voor een bruiloft

Mode & trends door Sarah

Een net jurkje voor een bruiloft is een must die elke vrouw in haar kast moet hebben. Toch kan het vinden van een geschikte jurk voor een trouwerij een hele opgave zijn. Het is feest, dus je wilt uitpakken, maar je wilt ook de bruid niet outshinen. Met deze mooie jurkjes kan je op elke bruiloft chic aankomen.  

jurkjes naar bruiloft

Lees ook: Trouwen in 2020: dit zijn de trends

Kleur voor bruiloftsjurk

Don’t: wit dragen

Let op: geen wit! Naar een bruiloft komen in een witte jurk, net als de bruid, is een dikke no-go. Het advies dus om niet met je leven te spelen en de bridezilla uit te dagen. Kies gewoon lekker veilig een leuk kleurtje.

Do: lichte kleuren zoals pasteltinten 

Een bloemenprintje kan prachtig zijn als 'bruiloftsjurk', maar vermijd hysterische of ordinaire prints liever. Lichte kleuren, zoals pasteltinten, zijn perfect voor een bruiloft. Ze zijn mooi en subtiel.

Dresscode voor bruiloft

Do: kleden volgens de dresscode

Als je een uitnodiging met een dresscode hebt gekregen, probeer je hier dan aan te houden. Elke bruiloft is natuurlijk anders, dus hoe formeel je outfit moet zijn verschilt. Afhankelijk van het thema kan je een jurkje kiezen die precies bij jouw stijl én de wensen van de bruid past. Heb je geen specifieke instructies over een outfit? Dan zit je met een lichtgekleurd cocktailjurkje altijd goed.

Don’t: ordinaire extravaganza

Het is belangrijk om een goede balans tussen feestelijkheid en subtiel te vinden. Probeer sowieso weg te blijven van ultrakorte rokjes, superextravagante looks en diepe decolletés. Twijfel je? Overleg dan eventueel met de bruid over wat ze wel of niet wilt.

Shop de leukste jurkjes voor een bruiloft

Genoeg lezen, tijd om te shoppen! Met deze jurken voor een trouwerij sla je de plank nooit mis.

 

 

Lees ook: Zou jij een trouwjurk huren? Het kan!