Zou jij een trouwjurk huren? Het kan!

Mode & trends door Daniëlle

Huh? Een trouwjurk huren, kan dat? Ja, dat kan. Het klinkt als muziek in de oren als je liever niet te veel geld uit geeft aan je bruiloft. Trouwen is namelijk al duur genoeg. Lijkt het huren van trouwjurk jou wel wat? Wij vertellen je waar je aan moet denken bij het huren van een bruidsjurk.

Lees ook: 11 x stoere herfstjassen onder de € 50

Trouwjurk huren: waar let je op?

Het is handig om van te voren te weten wat de voordelen en nadelen zijn aan het huren van een bruidsjurk. Zijn er geen gebruikssporen? Is het niet toch goedkoper om je jurk te kopen? Er zijn een aantal nadelen en voordelen aan het huren van een trouwjurk.

De voordelen van het huren van een trouwjurk:

  • Lucky you: je hoeft de trouwjurk niet op te bergen na de trouwerij. Zo’n jurk is best groot en neemt veel ruimte in, en dat kan vreselijk onhandig zijn. Gelukkig kan je hem daarna gewoon weer terugbrengen en neemt het ook geen ruimte in op zolder of in de kledingkast. 
  • Vaak is het huren van een bruidsjurk goedkoper dan het kopen van een bruidsjurk. Dit kan handig zijn, zo houd je meer geld over voor bijvoorbeeld de cocktailbar, DJ en andere extra kosten. 

De nadelen van het huren van een trouwjurk:

  • Bruidswinkels zijn vaak op de hoogte van de nieuwste trouwjurktrends en hebben daarom ook altijd de nieuwste collecties. Helaas hebben winkels waar je een bruidsjurk huurt dit vaak niet. Omdat het om tweedehands gaat, moet je het doen met oudere collecties. No worries, hier zitten gelukkig ook altijd mooie pareltjes tussen, maar wees er wel van bewust dat de kans klein is dat je hier je droomjurk vindt (of misschien juist wel!).
  • Sad but true: je mag de bruidsjurk jammer genoeg niet houden na de trouwdag. Het is jammer als je hem weer terug moet brengen als je toch stapelverliefd bent geworden op die prachtige jurk.
  • Je bent niet de eerste vrouw die de trouwjurk heeft gedragen, houd dus rekening met gebruikssporen. De jurk moet iedere keer versteld worden naar de perfecte maat voor iedere bruidje, dus op een gegeven moment is dat te zien. 
  • Bij het huren van een trouwjurk moet je een borg betalen voor het geval er iets met de jurk gebeurt. Bijvoorbeeld als hij scheurt of vlekken op komen. Ook moet je de kosten voor het schoonmaken van de trouwjurk ook zelf betalen in de meeste gevallen. Dat is ook iets wat je moet overwegen: wil je je tijdens je trouwdag zorgen maken over je gehuurde bruidsjurk?  

 Trouwjurk huren: zo doe je dat

Voordat je een bruidsjurk gaat huren is het handig om een passessie te doen. Hierbij pas je verschillende jurken die voldoen aan jouw wensen. Maak voor de zekerheid ook een pasafspraak met de verhuurder. Zo ben je er zeker van of de jurk wel of niet past en kan je ook gelijk goede afspraken maken met de verhuurder over de trouwjurk. Ben je geslaagd? Dan wordt er een huurovereenkomst gesloten met de verhuurder. Deze bevat afspraken over de huurprijs, de borg en het af- en ophalen van de jurk. Na het terugbrengen van de jurk krijg je de borg terug.

Ben je toch niet overtuigd om een bruidsjurken te huren en koop je er liever een? Dat is geen probleem. Kijk hieronder voor mooie trouwjurken.

 

Lees ook: Dit zijn de beste vintage shops in Utrecht