Waarom het oké is als je nu al een kerstboom in huis hebt


Lifestyle door Chloe

Het aftellen tot de kerstdagen is begonnen en de fanatiekelingen onder ons kunnen niet wachten tot het zo ver is. De ongeschreven regel dat je pas na Sinterklaas je kerstboom mag optuigen, lap jij aan je laars. No way, dat jij wacht tot Sint en Piet het land uit zijn. Bij jou staat de dennenboom al te shinen en dat is he-le-maal oké.

kerstboom al

Lees ook: Vervroegd kerstcadeautje voor jezelf: een mini-wijnkoelkast
 

Kerst maakt gelukkig

Mensen die er vroeg bij zijn met het optuigen van hun kerstboom zijn gelukkig dan mensen die wachten met deze traditie. Dat vertellen psychoanalyticus Steve McKeown en psychotherapeut Amy Morin. Om stress te verminderen houden we ons bezig met dingen die ons gelukkig maken. Kerstdecoratie doet ons denken aan onze magische jeugdherinneringen. Wie in november al een kerstboom heeft, profiteert dus langer van deze nostalgische emoties. Staat-ie nog niet bij jou? Waar wacht je nog op? Zoek een mooie boom uit en versieren maar!

Vriendelijk en sociaal

Mensen die hun huis versieren worden door de buren vaak gezien als vriendelijk en sociaal. Dan moet je wel wat verder gaan dan alleen een kerstboom met wat ballen en lichtjes. Hang buiten gezellige lampjes op en vervang je tuinkabouter door Santa Claus himself.  Zo kan jij genieten van een heerlijke kerstsfeer en scoor je ook nog eens punten bij je buren. 

via GIPHY

Dopamine boost 

Het versieren van je kerstboom haalt je uit je dagelijkse, saaie routine. En dat zorgt voor een fijne dopamine boost. Dit stofje zorgt voor een prettig gevoel. Iets wat we wel kunnen gebruiken met die donkere, koude dagen.

via GIPHY

Jeugd

Voor wie Kerst altijd the most wonderful time of the year was, zal snel staan te popelen om de kerstboom op te tuigen. Als jouw jeugd niet zo leuk is geweest rondom de feestdagen of je familie een Grinch was, kun je kerst juist associëren met slechte herinneringen. In dit geval kun je een nieuwe traditie voor jezelf beginnen. Overwinter bijvoorbeeld in een warm land met de feestdagen of doe iets wat jíj leuk vindt. Voel je vooral niet verplicht en doe waar jij zelf behoefte aan hebt.

via GIPHY

Dus wanneer mensen jou raar aankijken wanneer je als een gek kerstballen en lampjes bij elkaar aan het zoeken bent, dan weet je wat je moet zeggen. Zet Skyradio dus nog wat harder en shop nog wat kerstdecoratie (bijvoorbeeld deze kersthangers). Christmas is coming!

Lees ook: 14 unieke kersthangers voor in de kerstboom