Seks & relaties / Seks
Seks

Ahum... 1 op de 10 mannen kijkt op telefoon tijdens seks

"Schat, vind je dat lekker? O, wacht. Even kijken hoe laat het is." Zou het zo gaan bij die 10 procent van de mannen? Jep, je leest het goed: 1 op de 10 mannen tussen de 25 en de 34 jaar spiekt weleens op zijn telefoon tijdens het 'minnespel'.

telefoon seks

Lees ook: Met deze pikante lingerie-setjes kom je goed voor de nacht

Telefoonseks

Weten wie er belt, een pushbericht bekijken of de tijd checken. Volgens onderzoek van Multiscope in opdracht van internetvergelijk.nl zijn dit de redenen waarom die groep mannen seks onderbreekt. Van alle 1008 respondenten - mannen en vrouwen - checkte 1,8 procent zijn telefoon. Daarvan was het meerendeel (87%) man. Zij blijken tijdens de seks dus eerder geneigd te zijn om op hun telefoon te kijken wanneer er een melding binnenkomt.

Jong versus oud

Onder de mannen was het de leeftijdcategorie 25 tot 34 jaar die het vaakst instemde met de vraag: 'kijk je wel eens op de telefoon tijdens de seks?'. Opvallend is dat juist de jongste groep, van 18 tot en met 24 jaar, het minst vaak ‘ja’ antwoordde. Samen met de oudste leeftijdscategorie van 55 jaar en ouder. Beide groepen waren los van elkaar goed voor slechts 6,25 procent van de ja-stemmers.

Oproep, pushbericht en de tijd

Uit een vervolgvraag blijkt hun motivatie om de telefoon er in het heetst van de strijd toch even bij te pakken. Ongeveer eenderde zei te willen weten wie er belt bij een inkomende oproep. Een zesde van de respondenten gaf aan alleen even naar de tijd te kijken. En nog eens een zesde was geïnteresseerd in een pushbericht dat binnen kwam. Het overige deel van de stemmers zou andere redenen hebben.

Lees ook: Dubbel genieten: zo krijg je een meervoudig orgasme