La Casa de Papel fan? Deze Netflix-series moet je ook zien

Media door Valérie

Balen dat je weer een maandenlang moet wachten voor het vierde seizoen van La Casa de Papel? Goed nieuws, met deze steengoede Spaanstalige Netflix-series ben je in tussentijd wel zoet zonder Tokio, Rio en El Professor!

Lees ook: Boffen wij even: Disney's streamingdienst is nu al (gratis!) in Nederland te gebruiken

Bitter Daisies

Bitter Daisies speelt zich af in Galicië, een zelfstandige regio in Spanje. In Bitter Daisies werkt de hoofdpersoon Rosa Vergas bij de Spaanse Koninklijke Marachaussee. Samen met haar team stort Rosa zich volop op een zaak met een vermist meisje. Verslavingskans? Groot! Elke aflevering komen er meer geheimen aan het licht, waardoor je rapido verder wil kijken…

Bekijk nu op Netflix

La reina del sur

Deze serie is ook wel bekend als ‘The Queen of the South’. Maar in plaats van de Engelse versie ga jij natuurlijk voor het origineel. Teresa Mendoza is in La reine del sur de Spaanstalige versie van Carmen van Walraven uit Penoza. Deze Mexicaanse vrouw bouwt haar eigen drugsimperium op en moet zich staande weten in de mannenwereld van drugs. 

Bekijk nu op Netflix

El Recluso

Ben jij fan van actie, misdaad en een combinatie van La Casa del Papel, Prison Break en de Spaanse taal? Dan ga je de serie ‘El Recluso’ fantastisch vinden! Deze serie speelt zich af in een Mexicaanse gevangenis die gerund wordt door twee bendes. De ex-marinier Lazaro Mendoza gaat undercover in deze wereld om de gekidnapte dochter van een Amerikaanse rechter op te sporen. 

Bekijk nu op Netflix

Grand Hotel

Grand Hotel wordt gezien als het Spaanstalige antwoord op Downtown Abby en speelt zich af in 1905. Julio Omedo ontdekt dat zijn zus Cristina spoorloos is verdwenen. Het kamermeisje van Grand Hotel is onder verdachte omstandigheden verdwenen. Julio infiltreert in het Grand Hotel als bediende om de waarheid achter haar verdwijning te achterhalen. 

Bekijk nu op Netflix

Lees ook: 12 x Romantische komedies die mannen ook leuk vinden