Vergoeding vertraging vlucht: zo claim jij je compensatie

Reizen door Redactie Ze.nl

Problemen met je vlucht? Bijvoorbeeld als deze is geannuleerd, vertraagd of overboekt. Dat is natuurlijk vervelend en daarom heb je misschien recht op een compensatie of vergoeding. Vertraagde vluchten komen namelijk vaker voor dan je denkt. Die vergoeding vertraging vlucht kan wel oplopen tot € 600! Kijk dus snel of jij daar ook kans op maakt.

>> Check hier op hoeveel compensatie jij recht hebt <<

 

Vergoeding vertraging vlucht

Vlucht vertraagd, geannuleerd of gemist? Dat is natuurlijk dikke pech. Toch heb je als vliegtuigpassagier meer rechten dan je denkt. Zo is er een grote kans dat je recht hebt op verzorging, accommodatie of zelfs compensatie, die kan oplopen tot € 600 per persoon.

 

1. Recht op verzorging

Is je vlucht langdurig vertraagd en vraag je je af of je recht hebt op verzorging? Dat kun je eenvoudig checken. Onder verzorging vallen maaltijden, verfrissingen en twee gratis telefoongesprekken. Mocht de luchtvaartmaatschappij dit niet direct aanbieding, dan kun je vaak kosten maken en dit achteraf declareren.

Je hebt recht op verzorging als:

  • De vertraging minimaal twee uur is bij vluchten van 1500 km of minder
  • De vertraging minimaal drie uur is bij vlucht binnen de EU (meer dan 1500 km) en alle andere vluchten tussen 1500 en 3500 km.
  • De vertraging minimaal vier uur is bij alle andere vluchten

 

2. Recht op accommodatie

Is je vlucht zo lang vertraagd dat je je verblijf met één of meerdere dagen moet verlengen? Dan kun je recht hebben op accommodatie op kosten van de luchtvaartmaatschappij. Dit is inclusief vervoer tussen de luchthaven en de accommodatie. Als de luchtvaartmaatschappij geen accommodatie aanbiedt, dan kun je zelf kosten maken en dit declareren bij de luchtvaartmaatschappij. Vergeet niet je bonnetjes te bewaren!

 

3. Recht op compensatie (tot €600)

Is je vlucht langer dan drie uur vertraagd, overboekt of geannuleerd? Dan heb je misschien wel recht op een vergoeding. De compensatie kan oplopen tot wel €600, dus het is het zeker waard om dit te checken. 

Zo dien je eenvoudig een claim in:

Recht op vergoeding vertraging vlucht en wil je zeker weten dat het goed geregeld is? Het zelf indienen van een claim kan behoorlijk ingewikkeld en tijdrovend zijn. Er zijn daarom verschillende partijen die je graag het werk uit handen nemen en moeiteloos hun weg binnen alle verschillende instanties kennen.

Een van die partijen is EU-Claim, een betrouwbare speler met ruim 12 jaar ervaring. Via de website check je eenvoudig je vlucht en ziet meteen waar je recht op hebt. Vervolgens gaan zij aan de slag met jouw claim. Scheelt jou weer tijd, zodat je rustig kan genieten van je vakantie. Bovendien werken ze met een no cure no pay service, waarbij je niets betaalt als je claim niets oplevert. Bij een succesvolle claim ontvang je 71% van de hoofdsom verminderd met €26 aan administratiekosten per claimer. Wil jij gerechtigheid? Dien dan jouw claim in via onderstaande link. 

 

>> Check hier op hoeveel compensatie jij recht hebt <<