Bewezen: Singles worden steeds gelukkiger

Single & daten door Valérie

Is vrijgezel zijn alleen leuk als je jong bent? Absoluut niet! Uit een Duits onderzoek over het liefdesleven van 2.500 mensen tussen de 40 en 85 jaar blijkt dat singles steeds gelukkiger zijn. Zeg maar dag dag tegen het imago van ouwe vrijster, happy single zijn is hot!

single gelukkiger

Lees ook: Waarom we spellingsfouten erger vinden dan slechte seks

Ons liefdesleven onder de loep

In een Duits onderzoek vulden 2500 mensen in 2008 en 2014 vragenlijsten in over hun liefdesleven. Deze deelnemers waren mannen en vrouwen tussen de 40 en 85 jaar.

In Nederland gaan er momenteel al 2,5 miljoen volwassenen als single door het leven. Volgens statistieken gaat het aantal singles de komende 15 à 20 jaar zelfs stijgen tot 3,3 miljoen. Veel singles zijn hartstikke blij met hun status en willen niet anders meer. Zo’n 25 procent van de single vrouwen in Nederland tussen de 35 en 65 jaar zegt niet meer te verlangen naar een vaste partner.

Single zijn wordt minder bepalend voor eenzaamheid

Terug naar het Duitse onderzoek. Over het algemeen voelden de deelnemers zonder relatie zich eenzamer dan de deelnemers die wel een relatie hebben. Maar goed nieuws: naarmate de vrijgezellen ouder werden, voelden ze zich minder eenzaam in hun vrijgezelle bestaan. Dus naarmate je ouder wordt, word je vanzelf meer tevreden met je status als single. 

Ben jij happy single?

Lees ook: Hierover wordt het meest gelogen tijdens een eerste date