Thirty-love: Waar zijn de leuke mannen?

Single & daten door Ilse
?Hier zijn alle leuke mannen dus!? roept Hannah uit.
Carien kijkt verbaasd om zich heen.
?Wie bedoel je dan?? vraag ik.
 
?Nou, gewoon, de mannen hier?, zegt Hannah opgetogen. ?Geen wonder dat jij zo vaak scoort.? Daarbij kijkt ze Carien aan.
?Maar wie bedoel je dan precies?? vraag ik. We lunchen bij Anne&Max in Amsterdam en hebben net mooie koffie?s gekregen van een aantrekkelijke, maar overduidelijk nog geen vijfentwintig jaar oude jongen. Verder zitten er een aantal gezinnen, een paar stellen en twee groepjes vriendinnen. Ze zal de studenten achter hun laptop niet bedoelen, neem ik aan.
?Nou, hij bijvoorbeeld?, wijst ze op onze aantrekkelijke ober. ?En hij?, knikt ze naar de man in het zitje bij het raam. Hij is lang, heeft een hippe bril op zijn welgevormde neus en lacht innemend naar zijn tweejarige dochter. 
Carien fronst haar wenkbrauwen, maar Hannah gaat onverstoorbaar door: ?Nee, echt, sowieso, ik merkte het al toen ik wilde parkeren. Je ziet het als je hier over straat loopt. Het is heel anders dan in Den Haag. Daar zijn ze allemaal strak in pak, degelijk, saai. Hier zijn ze hip en vlot en ondernemend.? 
?En bezet?, zeg ik.
?En vooral leuk als je er zelf al eentje hebt en je op afstand moet blijven?, zegt Carien. ?Dan lijken mannen veel leuker dan als je serieus gaat afwegen welke je wilt zoenen. Laat staan met welke je wilt samenwonen.?
 

 
?Jullie zien het veel te somber. Den Haag heeft een politicusoverschot, Utrecht een vrouwenoverschot. Hier zitten de mooie mannen aan het raam te showen hoe leuk ze als vader zijn. Ik zou het wel weten als ik single was.? 
Alsof ze het aanvoelt, komt op dat moment de bijbehorende moeder binnen wandelen, geeft de vader een lange kus en knuffelt haar dochter. Het is een bijzonder mooie vrouw.
?Ok, die valt af, maar toch?, zegt Hannah.
Carien lacht en wenkt onze ober.
?Mogen wij nog een keer hetzelfde?? vraagt ze.
?Natuurlijk?, zegt hij, ?lekker aan het genieten?? We krijgen er een prachtige glimlach bij en Hannah port van enthousiasme in mijn zij.
?Enorm?,  zeg ik, ?van Amsterdam als stad en van de mooie Amsterdamse mannen in het bijzonder.? Ik voel Hannah naast me gloeien van trots dat ik eindelijk flirt met een van die fijne Amsterdamse prospects.
?Groot gelijk, dames?, beaamt hij. ?Er zitten hele fijne exemplaren tussen. En gelukkig ligt het percentage gays ook lekker hoog.? 
Carien schiet in de lach en zodra hij weg is, por ik Hannah terug. ?Volgende keer in Den Haag?? vraag ik Hannah hikkend van de lach. ?Die saaie politici zijn ineens best ok, hè??

Lees ook de vorige Thirty-love columns!Thirty-love is de blog van Frederique Hoogerdoel, single, dertig-plus, advocate, woonachtig in Utrecht, verknocht aan haar beste vriendin Carien, ook single, stewardess en wonend in Amsterdam. Samen zoeken ze hun weg in de verwarrende wereld van het dertigers-daten. Daarbij worden ze gesteund en geplaagd door hun gesettelde vriendinnen met kinderen, die ze er soms ongewild op wijzen dat de wereld onherroepelijk veranderd is sinds ze twintig waren.

De blog geeft lezers de kans om mee te leven met Frederique, hoofdpersoon van Thirty-love, de roman in wording. Meer Frederique? Kijk op thirty-love.nl en facebook.com/thirtylove. Frederique is gecreëerd door schrijfster Ilse Nelemans.