Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Thirty-love: IJsvrij daten

Met zijn vieren zitten we aan een high tea. Er staat een grote pot thee, een fles prosecco en een etagère vol zoetigheid voor ons. Het gesprek is minder zoet; Carien ligt behoorlijk onder vuur.
 
?Jij vindt geen enkele man goed genoeg?,  zegt Barbara.
?Er is altijd wel iets mis met hem?, knikt Monique.
?Zo ga je nooit iemand vinden, lieve Carien?, zegt Barbara.
?De ideale man bestaat niet, schat, dat weten we toch allemaal?, zucht Monique.
Ik ben stil. Ik heb met Carien te doen, maar eerlijk gezegd ben ik allang blij dat ze het niet op mij gemunt hebben. En Carien kan normaal gesproken prima haar eigen boontjes doppen. 
?Ik zag laatst zo?n cartoontje op Facebook?, vertelt Barbara. ?Bovenin stond ?waiting for the perfect man? en daaronder zag je een skelet op een bankje zitten. Zit wat in, hoor, Carien.?
De beklaagde neemt een grote slok prosecco. ?Ok?, zegt ze dan, ?wat stellen jullie voor? Dat ik mijn gevoel uitschakel en rationeel in een relatie stap??
?Dat zeggen we toch niet?? zegt Monique.
?Maar je moet wel een beetje realistisch blijven in je verwachtingen?, knikt Barbara, ?gewoon de lat niet steeds zo hoog leggen.? Monique knikt instemmend.
?Dat komt toch op hetzelfde neer?? zegt Carien rustig. ?Als mijn gevoel voor een vent wegebt omdat ik hem niet grappig genoeg vindt, ook al is hij nog zo attent, intelligent en sportief, dan zeggen jullie dat ik onrealistische verwachtingen heb en misschien toch maar door moet zetten.?
 

 
?Maar zeg nou zelf: je kunt toch niet alles krijgen?? vraagt Monique.
?Nee, maar ik hoef ook niet persé een vent, hoor?, zegt Carien.
?Zou je wel leuk vinden, toch?? geeft Monique niet op.
Ik kan mijn mond niet langer houden. Voor Carien, voor mezelf, voor alle singles die in de ogen van de wereld te kritisch zijn. Misschien moet ik een Verbond oprichten. Of een Pamflet schrijven. En in elk geval eerst eens mijn vriendinnen corrigeren.
?Uiteindelijk wil iedereen toch verliefd zijn en van iemand houden? Dat is wel helder. Maar niemand wil toch op rationele gronden in een relatie blijven, alleen omdat er met iedereen wel iets mis is? Dan word je een soort ijskoningin.?
Carien neemt een hap van haar muffin en kijkt voldaan de tafel rond. Ik moet zo ook maar eens een muffin proberen.
Barbara en Monique zijn even stil. Dan kiezen ze eieren voor hun geld.
?Een soort ijskoningin.... Hmmm. Dat zouden we niet willen?, lacht Bar.
?Er is al teveel ijs deze winter?, zegt Moniqe.
?Precies?, zegt Carien, terwijl ze naar mij knipoogt. ?Lang leven het ijsvrij daten.?
 
Die avond zie ik dat ze haar WhatsApp-status veranderd heeft. ?IJSVRIJ?, staat er. Met een hartje erachter.

Lees ook de vorige Thirty-love columns!Thirty-love is de blog van Frederique Hoogerdoel, single, dertig-plus, advocate, woonachtig in Utrecht, verknocht aan haar beste vriendin Carien, ook single, stewardess en wonend in Amsterdam. Samen zoeken ze hun weg in de verwarrende wereld van het dertigers-daten. Daarbij worden ze gesteund en geplaagd door hun gesettelde vriendinnen met kinderen, die ze er soms ongewild op wijzen dat de wereld onherroepelijk veranderd is sinds ze twintig waren.

De blog geeft lezers de kans om mee te leven met Frederique, hoofdpersoon van Thirty-love, de roman in wording. Meer Frederique? Kijk op thirty-love.nl en facebook.com/thirtylove. Frederique is gecreëerd door schrijfster Ilse Nelemans.