De 7 leukste kleurencombinaties waar je nog niet aan gedacht had

Mode & trends door Valérie

Kleurcombinaties maken of kraken je outfit. Elk jaar zijn er weer nieuwe modetrends met nieuwe tinten om je outfit een moderne twist te geven. Wil je eens iets anders dragen dan spijker of wit of zwart? Dit zijn de leukste kleurencombinaties voor 2019! 

kleurencombinaties

Lees ook: 20 x de mooiste witte zomerjurken

Groen en geel

De kleuren geel en groen doen je meteen denken aan vers gemaaid gras met een stralende zon in de zomer. Daar word je toch intens vrolijk van? Deze frisse kleurencombinatie voor je kleding heeft hetzelfde effect! Als je huid een warme ondertoon heeft, kun je je focussen op de kleuren mosterdgeel, kaki en donkergroen. Als je een koele ondertoon hebt, rock jij een outfit in de kleuren heldergeel en regenbooggroen. 

 

Lichtblauw en lichtroze

Pasteltinten zijn dé perfecte kleuren voor een mooie zomerse outfit, zo ook de combinatie lichtblauw en lichtroze. Deze kleuren laten je denken aan de zachte geur van jasmijn en een warme, frisse lentebries. Bij de kleuren lichtblauw en lichtroze denk je misschien: wordt dat niet te zacht en zoet? Maar niets is minder waar. Wanneer je je outfit op de goede manier stylet, dan kunnen deze kleuren net zo eyecathing zijn als felle kleuren!

Je kan een lichtblauwe sweater combineren met een lichtroze jas als daylook. Houd je enorm van je zwarte outfits? Ook deze kun je zachter maken door pastelkleurige accessoires toe te voegen. Bij een outfit met verschillende pasteltinten is het mooi om opvallende schoenen te dragen, zoals witte pumps, om je pastel outfit een finishing touch te geven. 

 

Kobalt blauw en turquoise

Ben jij fan van blauwe kleding én felle kleuren? Dan is de combinatie kobalt blauw en turquoise op je lijf geschreven. Deze combinatie straalt power, elegantie en klasse uit. De blauwtinten kan je combineren met een neutralere kleur, zoals wit, maar dat hoeft natuurlijk niet. Kobalt blauw en turquoise kleuren staan daarbij prachtig bij zowel gouden als zilveren accessoires, dus combinaties genoeg! 

Een diepblauwe jurk gecombineerd met een turquoise (platte) schoen maken jouw outfit picture perfect. Deze power outfit zet jou in de schijnwerpers. Voeg een statement ketting toe om je outfit tot slot af te maken. Perfect voor een feestje! 

 

Oranje en blauw

Wie zei dat oranje alleen kan met Koningsdag? Ga lekker door met de colorblocking trend door de constraterende kleuren oranje en blauw te combineren. Je kan zowel kobalt blauw als donkerblauw gebruiken voor deze look. Een blauwe pantalon gecombineerd met een oranje top geeft je outfit een frisse uitstraling. Of wat dacht je van een blauwe jurk met een oranje accessoire? Welke outfit je ook kiest, zorg ervoor dat je je outfit afmaakt met een mooie schoen. Een nude kleur schoen zorgt ervoor dat alle ogen naar jouw outfit gaan en geven daarom een mooie finishing touch.

Tip: de combinatie oranje en blauw is natuurlijk ook handig voor je Koningsdag-outfit in 2020! 

 

Beige en bordeaux rood 

Een lichte aardetint zoals beige, camel of lichtbruin is perfect te combineren met een warme kleur zoals bordeaux rood. Deze kleurencombinatie is voor alle huidtinten te gebruiken als je gebruik maakt van verschillende texturen. 

Een rokje van ribstof en een topje van satijn in de kleuren beige en bordeaux rood zijn absoluut een aanrader!

 

Rood en blauw

De frisse, stoere combinatie van blauw en rood in een outfit is en blijft tijdloos. Door een rode top of trui boven je jeans te dragen krijgt deze outfit power! Of wat dacht je van een t-shirt met Bretonse streep en rode blazer op je jeans afgemaakt met pumps? Je kunt ook kiezen voor een prachtig wit shirt onder een rode blazer of jacket om zo het kleurcontrast van rood en blauw te highlighten. 

 

Paars en koraal

Tot slot hebben we de kleurencombinatie paars en koraal. Een outfit van paars en koraal geven jou en je omgeving een heerlijk zomers gevoel. Koraal staat bij ongeveer alle huidtypes en paars geeft je outfit genoeg contrast voor een knallende look. 

Je kan proberen een koraalkleurige top te combineren met een paarse tas of paarse schoen. Maak de outfit af met gouden sieraden. 

 

 

Lees ook: 20 x De leukste tasjes met dierenprint zomer 2019 onder de 40 euro