Lekkere en gezonde toetjes voor je kleintje

Kinderen door Sandra E

Toetjes! We zijn er allemaal dol op, van een megagrote sorbet tot een bakje yoghurt met verse aardbeien. Niet alle toetjes zijn gezond en al helemaal bij een kindje moet je goed oplettn wat je wel of niet geeft. Misschien geef jij je kleintje elke dag een toetje of af en toe? Het is raadzaam om na te denken over toetjes voor je kleintje die lekker én gezond zijn. Het koelvak in de supermarkt staat er vol mee, maar wat zijn nu echt lekkere én gezonde toetjes voor je kleintje? 

toetjes kleintje

Lees ook: Oppas kiezen: hier let je op

Magere yoghurt met fruit 

Een gezond toetje is fruit met wat magere yoghurt of kwark. Je kunt dit meteen combineren met de dagelijks hoeveelheid fruit van 1,5 stuk. Een klein schaaltje met wat yoghurt of kwark en wat fruit is genoeg voor je kleintje. Zorg ervoor dat het fruit fijn is gesneden zodat je kindje niet kan stikken. 

Warme banaan uit de oven 

Wil je niet altijd yoghurt met fruit geven, dan kun je ook iets originelers maken. Veel kinderen zijn gek op banaan. Dit toetje is dan ook heel simpel om te maken én het is gezond. Snijd een baan door de lengte doormidden en leg deze 10 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden). Na 10 minuten zet je de oven op de grillstand en grill de banaan nog 5 minuutjes. Voor een extra touch kun je een klein beetje poedersuiker over de banaan sprenkelen. Maar eigenlijk is het niet nodig want de banaan is van zichzelf al lekker zoet. 

Yoghurt meloenshake 

Met de zomer in volle gang is dit een heerlijk toetje voor je kindje. Ook voor jezelf! Een yoghurt meloenshake is lekker, fris, gezond en zorgt voor de nodige calcium. Halveer een galiameloen, verwijder de zaadjes en de schil. Snijd de meloen in stukjes en pureer tot een glad mengsel in de staafmixer of blender. Voeg er 200 milliliter volle yoghurt bij en mix het geheel goed. Je kunt hier zeker vier glazen mee vullen. Je hebt een lekker en gezond toetje voor je kleintje en de rest van de familie! 

Lees ook: De 56 mooiste Scandinavische babynamen