Zo verandert seks in een lange relatie

Liefde door Sandra E

Aan het begin van je relatie is seks absoluut het belangrijkste. Alles is nog nieuw, spannend en mysterieus. Julie liggen het liefst hele dagen samen in bed: je kunt niet van elkaar afblijven. Je wilt perfect voor de dag komen en elk ongewenst haartje, scheetje of huidkleurig onderbroekje is uit den boze! Wat is er na een jaar over van die spanning?

lange relatie

Lees ook: Misselijk na de seks: hierdoor komt het 

Comfort gaat voor 

In het begin van je relatie zorg je ervoor dat je alles onthaart, lekker ruikt, je haren regelmatig stylet en je mooiste lingerie aantrekt. Hoe anders wordt het na een jaar? Ongedouchet en met ochtendadem bedrijf je de liefde en je partner zal je toch echt eerst van je huispak moeten ontdoen voordat hij of zij hongerig op je kan springen.

Thuis is best

Hoe spannend was het om seks in de auto te hebben, in het bos of op het strand? Na een poosje is die pret er wel vanaf, want op het strand scheurt al dat zand tussen je billen, in het bos voel je beestjes kriebelen en in de auto is wel heel ongemakkelijk. Nee, hoor. Tegenwoordig kiezen jullie gewoon het bed voor een sekspartij. Lekker zacht en wel zo comfortabel. En op een wilde zondagmiddag is de bank aan de beurt. Wil je de sleur doorbreken? Dan is het een aanrader om toch weer de buitenlucht op te zoeken.

Routine 

Na een tijdje is de spanning ver te zoeken in jullie relatie. Spontane seks op vreemde plekken en urenlang seksen is verleden tijd. Inmiddels kennen jij en je partner elkaar door en door en veranderen de fladderende vlinders geleidelijk naar het ‘houden van’ gedeelte van de relatie. Je weet wat de ander lekker vindt en wat je aan elkaar hebt. Er veranderen gaandeweg in je relatie gewoon een hoop dingen. Jullie voorspel is hetzelfde en de standjes veranderen eigenlijk ook niet. Toch maar weer eens tijd in elkaar steken, trek dus dat sexy lingerie setje uit de kast en experimenteer erop los!

Lees ook: 4 x girl on top (maar dan anders)