Wat jullie knuffelhouding over je relatie zegt

Relaties door Laura

Slapen jullie lepeltje-lepeltje, verstrengeld in elkaar of face-to-face? Lichaamstaal zegt meer dan een duizend woorden. Zelfs terwijl je slaapt... De knuffelhouding van jou en je lief als jullie wegdoezelen kan van alles over jullie relatie onthullen. 

Lees ook: Zo weet je of jullie té verschillend zijn voor een relatie

Lepeltje-lepeltje

Spoonen jij en je partner meestal? Volgens relatietherapeut Jane Greer smelten spoonende stellen hun lichamen samen. Dat zou erop kunnen wijzen dat jullie dezelfde kledingstijl en veel gemeenschappelijke interesses hebben. 

Hoofd op borst

Niet de meest comfortabele knuffelhouding, maar wel een van de meest romantische. Degene wiens hoofd op de borst rust, zoekt het ultieme gevoel van veiligheid en steun: zowel fysiek en mentaal. In jullie relatie vinden jullie het belangrijk dat de neuzen dezelfde kant op staan.

Rug aan rug

Geen koppel ligt de hele nacht in dezelfde houding. Per nacht draai je zo'n dertig keer, anders zou je enorm stijf wakker worden. Dat je allebei op een andere kant wil draaien, maar toch rug aan rug of bips aan bips ligt toont aan dat je elkaar respecteert. Je bent er voor elkaar, ook als dat betekent dat je nét even niet lekker ligt.

Verstrengelde benen

Jullie hebben een gepassioneerde relatie. Hoewel je de ruimte kan opzoeken, kiezen jullie altijd voor elkaar. Verbinding en lichamelijk contact is heel belangrijk in jullie relatie. Soms weet je niet waar jij begint en de ander eindigt.

Face-to-face knuffel

Misschien wel de minst comfortabele knuffelhouding en daarom zegt het juist zoveel over je verstandhouding. Als jullie face-to-face knuffelen is de kans groot dat jullie nog in the honeymoon periode van de relatie zijn. Volgens Jane Greer toont deze houding aan dat jullie niks willen missen van elkaar. 

Arm over rug

Dit type knuffel zegt: ik ben er voor je. Degene die zijn of haar arm over de rug van zijn vriend(in) legt, wil de ander geruststellen en troost bieden.

Handen vasthouden

Zo zoet! Deze slaaphouding vertelt dat jullie je altijd verbonden willen voelen. Op elkaar kunnen bouwen is een belangrijk onderwerp in jullie relatie.

Niet knuffelen

En wat nou als jullie niet knuffelen? Is dat een slecht voorteken? Niet per se. Als je partner niet zo'n knuffelaar (in bed) is, dan hoef je niet gek op te kijken als je hij of zij verder dan armlengte afstand ligt. Maar... als je geliefde opeens niet meer wil knuffelen (en het geen hittegolf is) kan er wel een onderliggend probleem zijn. Tijd voor een openhartig gesprek!

Lees ook: 4 tekenen dat jij en je partner niet goed communiceren (+ de oplossing)