Lifestyle / Media
Media

Fan van Undercover? Dan vind je deze Nederlandse series ook leuk

Wat is-ie goed, hè...? Undercover maakt de hoge verwachtingen als de eerste Nederlandse Netflix-serie dubbel en dwars waar. Heb je de serie in één ruk uitgekeken en val je nu in een zwart gat? Geen zorgen, er zijn genoeg andere series van Hollandse bodem die je bloed laten stollen.

Lees ook: Bingewatchen of nooit iets afkijken? Dit zegt je Netflixgedrag over je persoonlijkheid

Hollands Hoop

Undercover, maar dan in Grunningen. De serie uit 2014 gaat over het getrouwde stel, Machteld (Kim van Kooten) en Fokke (Marcel Hensema), die de boerderij erft van Marcels overleden vader. En wat blijkt? Er worden hier geen koeien, kippen en varkens gehouden... maar een wiet! Machteld en Fokke kunnen niet anders dan de familiezaak overnemen.

Wie wil bingen kan bingen, want er zijn twee seizoenen verschenen van Hollands Hoop en in 2020 wordt de derde verwacht. De serie werd bekroond met het Gouden Kalf voor beste televisiedrama. Kijken, dus!

2 seizoenen te zien op NPO Plus

Penoza 

In de hitserie Penoza ontdekt Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) dat haar man Frans (Thomas Acda) een veel belangrijker rol in de onderwereld speelt dan ze dacht. Ze dwingt hem om te stoppen, maar dan wordt hij voor de ogen van hun jongste zoon Boris doodgeschoten. Carmen krijgt schuldeisers en bedreigingen op haar dak. Ook justitie wil dat zij gaat getuigen tegen de compagnons van haar man. Carmen heeft twee opties: als beschermd getuige door het leven gaan of het werk van haar man afmaken. Ze kiest voor het laatste en werkt zich naar de top van de georganiseerde misdaad. Haar gezin is onaantastbaar, maar vervolgens weet ze niet meer wie ze wel of niet kan vertrouwen.

5 seizoen t​​​​e zien op NPO Plus

Mocro Maffia

De drie beste vrienden Romano (Mandela Wee Wee), Potlood (Nasrdin Dchar) en De Paus (Achmed Akkabi) hebben samen een goed lopende drugshandel in Amsterdam. Door een heftige ruzie wordt het trio uit elkaar gedreven en begint De Paus voor zichzelf, tot grote ontevredenheid van de rest natuurlijk. Beide partijen doen er alles aan om de grootste te blijven en dat leidt tot moord en verraad.

1 seizoen te zien op Videoland

Ik weet wie je bent

'Ik weet wie je bent' draait om strafrechtadvocaat Daniel Elias. Samen met zijn vriend Gabor runt hij een prestigieus advocatenkantoor. Hij is getrouwd met Alize, die in het dagelijks leven rechter is. Op een dag krijgt Daniël een auto-ongeluk en vanaf dat moment begint de ellende. Hij kan zich niks van het ongeluk herinneren en in de auto vindt de politie bloedsporen en de telefoon van Daniëls nichtje, die dezelfde nacht spoorloos is verdwenen. Dat maakt de advocaat direct hoofdverdachte in de verdwijningszaak. Hij moet er alles aan doen om zijn onschuld te bewijzen.

1 seizoen te zien via NPO Plus

Lees ook: De 5 beste Videoland-series voor vrouwen - mei 2019