Lifestyle / Media
Media

Martien ouderwets hysterisch in eerste aflevering Chateau Meiland

Wie Martien Meiland nog kent van Ik Vertrek, weet dat er gisteravond een leuke tv-avond stond te wachten. Samen met Erica heeft hij besloten een oud kasteel in Frankrijk om te bouwen tot bed & breakfast. Een flinke klus, wat ‘op z’n Martiens’ uiteraard gepaard ging met de nodige gilletjes, zuchtjes en kreuntjes. 

Martien en Erica - Chateau Meiland

Opnieuw getrouwd

In het SBS-programma is te zien hoe Martien afscheid neemt van zijn goedlopende meubelzaak in Noordwijk en met dochter Maxime, kleindochter Claire, huisvriendin Caroline en nieuwbakken echtgenote Erica naar Frankrijk vertrekt. Martien trouwde al twee keer eerder met Erica, maar de twee besloten uit elkaar te gaan nadat Martien uit de kast kwam. Toch besloten de twee elkaar weer het ja-woord te geven. “Erica betekent eigenlijk alles voor me en dat gevoel voor haar is zó sterk. Wij horen bij elkaar.” En dus togen de twee naar het gemeentehuis voor een gratis huwelijk. Zo gepiept!

Stress in Frankrijk

Iets minder snel gepiept was de verhuizing naar Chateau Meiland in Frankrijk. De vrachtwagen was afgeladen vol en het leverde het stel een boel gestress op. “Wat een gezeik!” Eenmaal in Frankrijk komt de vrachtwagen vast te staan in de modder, moet een Franse boer deze eruit trekken en staan Martien, Erika en kleindochter Claire in de zeikende regen buiten voor een dichte deur. Wanneer er een tak van een boom moet worden afgezaagd laat Martien zich van zijn Martienste kant zien en Twitter genoot ervan.