Zo ziet jouw ideale badkamer eruit 

Wonen door Redactie Ze.nl

Vrouwen en de badkamer zijn een ding. Het liefst hebben we deze ruimte voor ons alleen zodat we ongestoord ons ochtend-of avondritueel voort kunnen zetten. Niet iedereen heeft deze luxe, een dubbele douche en dubbele wasbak maken in dit geval een hoop goed. Maar hoe ziet onze ideale badkamer er eigenlijk eruit, wat zijn de essentials, hoe delen we de ruimte in en welke stijl past bij mij?

Dé belangrijkste onderdelen van een badkamer 

Een douche, wasbak en toilet zijn dé badkamer essentials en dus onmisbaar in deze ruimte. De ideale badkamer heeft wel wat meer allure nodig dan een standaard meubel. We kiezen daarom het liefst voor een dubbele wasbak zodat we voldoende ruimte hebben om onze haren te doen. Ook een grote spiegel met voldoende licht om ons op te maken is onmisbaar. Met een drukke baan en sociaal leven hebben we niet altijd een gaatje vrij om bij te bruinen onder de zonnebank, een optie is dan de sunshower. We zetten de regendouche aan zodat we onze haren uit kunnen spoelen en in de tussentijd geeft de sunshower de nodige uv-straling af voor een zomers bruin tintje!

De stijl

Buiten de praktische zaken om zorgt ook de juiste stijl ervoor dat het jouw ideale badkamer wordt. We kunnen de badkamers indelen in drie stijlen: de klassieke, moderne en design badkamer. Kies altijd voor een stijl die bij jou past! Houd kwaliteit hierbij in je achterhoofd: met het assortiment van bijvoorbeeld Villeroy en Boch weet je dat je altijd goed zit.

Klassiek. De klassieke badkamer is onder andere te herkennen aan rustige zachte tinten, klassiek vormgegeven kranen, grote spiegels en een vrijstaand bad op pootjes.

Modern. Een moderne badkamer kenmerkt zich door strakke lijnen, neutrale kleuren, veel glas en een minimalistische en ruimtelijke inrichting. Ook zie je in moderne badkamers veel metalen accessoires terugkomen: denk aan een strakke thermostaatkraan.

Design. Badkamers die geïnspireerd zijn op de haute couture van de badkamers bevatten elementen die zowel klassiek als modern kunnen zijn, maar zijn altijd even stijlvol. Smaken verschillen (thank God).

Laat je goed inspireren voordat je een badkamer vernieuwt, kies een duidelijke stijl die dichtbij je staat en wijk alleen met de kleinste details af van die stijl om de badkamer extra persoonlijkheid te geven. 

Pak nu 20% korting op alles met de Fonq kortingscode of de Soak kortingscode