Kijkers walgen van klagende Amsterdamse dames in 'Steenrijk, straatarm'

Media door Ze.nl

Gisteravond deed het SBS-programma 'Steenrijk, straatarm' weer genoeg stof opwaaien. In deze aflevering ruilden twee steenrijke Amsterdamse modemeisjes een week lang met het leven van Angeline. Maar de dames uit het mondaine Oud-Zuid stellen zich volgens kijkers nogal arrogant op en dat valt allesbehalve in de smaak.

Nynke en Marcia schateren het uit als ze hun weekbudget tellen

Oud-Zuid vs. rijtjeshuis

Het is ook nogal een ommezwaai: terwijl Angeline te horen krijgt dat ze een weekbudget van 1800 euro te spenderen heeft, horen Marcia en Nynke dat ze het slechts met 75 euro moeten stellen. Daarbij mag Angeline in het luxe Amsterdamse appartement van de dames wonen, terwijl het tweetal in het rijtjeshuis van Angeline moet vertoeven. 

Geklaag

Nynke en Marcia kunnen er niet over uit: hoe komen ze de week door met enkel 75 euro? De twee beginnen hard te lachen en noemen zo ongeveer alles op wat ze níet meer kunnen doen in deze week. Het schaterlachen en het onophoudelijke klagen valt bij de kijkers niet in goede aarde. Ondertussen geniet Angeline volop van haar luxe.

Winkel

De rijke dames hebben een kledingwinkel in Amsterdam. Daar mogen Angeline en haar dochters shoppen, maar als ze aan het einde van de rit wel moeten afrekenen reageren ook hier de kijkers verbaasd: "Lekker laten shoppen in eigen winkel, maar daarna wel afrekenen hoor?" en "Gaan die euro's nou echt weer terug in hun eigen zaak?"