De leukste overnachtingen in een kasteel onder de 50 euro

Reizen door Commerciële Redactie Ze.nl

Op zoek naar bijzondere overnachtingen binnen Nederland voor een weekend weg? Misschien heb je er al eens over nagedacht of misschien wist je niet eens dat het mogelijk was, maar hoe leuk is het om te overnachten in een kasteel?! En dat hoeft heus niet veel te kosten. Daarom hebben wij de allerleukste overnachtingen in een kasteel onder de 50 euro handig voor je op een rijtje gezet.

1. Onvergetelijk weekend in Hotel Kasteel Schaloen

Als je denkt aan overnachten in een kasteel, dan is Kasteel Schaloen waarschijnlijk precies wat je voor ogen hebt. Met de stenen muren en torentjes is het historische complex precies wat je verwacht van een kasteel. Het kasteel is dan ook de ideale locatie voor gasten die het Zuid-Limburgse Heuvelland willen ontdekken en genieten van rust, ruimte en natuur. Het eeuwenoude kasteel wordt omringd door een prachtig natuurgebied, waarin je heerlijke wandel- en fietstochten kunt maken. Het tweedaagse arrangement voor €45 bevat een welkomstdrankje, 1x overnachten, ontbijt in de Brasserie en gratis wandel- en fietsroute.

2. Weekendje Wellness bij Hotel Kasteel de Essenburgh

Het 3-sterren Hotel Kasteel de Essenburgh ligt in het groene hart van de Veluwe, vlak buiten het Gelderse Hierden. Het kasteel is fantastisch gelegen in een historische en natuurlijke setting; ideaal voor een romantisch weekend of een paar dagen fietsen en wandelen. Met Paleis Het Loo en de Apenheul op steenworp afstand heb je altijd iets leuks te doen. Boek nu een Wellness Arrangement voor maar €49,50 en ontvang een overnachting, ontbijt en een dagentree voor Zwaluwhoeve.

3. Romantische overnachting in Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein

Het 4-sterren Kasteel Erenstein staat in het Zuid-Limburgse Kerkrade. Ga een dagje naar Maastricht of ontdek de prachtige omgeving van de Anstelvallei in het unieke Limburgse Heuvellandschap. Boek nu het '2-daagse 'Even naar Fletcher'-arrangement voor €42,50 en ontvang een welkomstdrankje, een overnachting, ontbijtbuffet, fles wijn bij vertrek en gratis parkeren.

4. Historisch weekend in Kasteel Geulzicht

Kasteel Geulzicht bevindt zich midden in de Geulvallei, vandaar ook de naam. Het kasteel is in de 19e eeuw eigenlijk ontworpen als woning, maar in 1937 werd het al een hotel. In dit kasteel waan je je echt even in de Middeleeuwen met stenen muren, traditionele inrichting en prachtige eetzalen. Wie er graag een dagje op uit gaat kan binnen een uurtje naar Maastricht, Luik of Genk rijden voor een middagje sightseeing. Het 2-daagse arrangement van €49,50 biedt een overnachting, uitgebreid ontbijtbuffet en koffie en thee op de kamer. Verder krijg je uitgebreide informatie voor een fiets- of wandeltocht. 

Liever langer?

Knijp er liever nog iets langer tussenuit? Bovenstaande kastelen bieden ook 3 daagse arrangementen, waarbij je nóg meer leuke extra's kunt verwachten. Zoals diners, toegangskaarten voor diverse parken of wellness locaties en natuurlijk overnachtingen op sprookjesachtige locaties! In drie of vier dagen kun je nog meer van de omgeving ontdekken en ben je echt even op vakantie in eigen land. Waar ga jij naartoe?

EXCLUSIEF OP ZE.NL: Boek nu voordelig met de Voordeeluitjes kortingscode!

Lees ook: Weekend weg in Nederland: dit zijn de mooiste plekjes