Emotionele reacties op doodzieke kinderen in Beau Five Days Inside 

Media door Michelle Bakker

Dinsdagavond ging het tweede seizoen van Beau Five Days Inside van start op RTL4, waarin Beau van Erven Dorens vijf dagen logeert in een gesloten groep of inrichting. Gisteren was te zien hoe hij zich mengde in Villa Pardoes, waar families met een ziek kind een paar dagen zorgeloos vakantie kunnen vieren. De emoties liepen niet alleen bij Beau, maar ook bij de kijkers hoog op.

Beau Five Days Inside

Aaron

Onder andere te zien was de elfjarige Aaron, die door zijn leukemie nog maar zes tot twaalf maanden te leven had. Beau spreekt niet alleen met hem, maar ook met zijn ouders - die ervoor kiezen de kleine Aaron niet in te lichten over zijn terminale fase. Een heftige beslissing, waar gemengd op wordt gereageerd op Twitter. Sommige kijkers zeggen dat je niet kunt oordelen over hun situatie, anderen vinden het onbegrijpelijk dat Aaron niets over zijn situatie weet. Na de uitzending wordt in de aftiteling duidelijk dat Aaron in februari van dit jaar overleden is. 

"Jongetje"

Ook in Villa Pardoes verblijft de 13-jarige Noa. Door haar leukemie heeft ze haar lange krullen verloren. Als ze in het naastgelegen Efteling door de medewerkers wordt aangesproken als jongetje, wordt het haar teveel en barst ze bij Beau in huilen uit. Op Twitter wordt er emotioneel gereageerd op het voorval, en ook de situatie van de andere kindjes in het programma komt behoorlijk binnen.

Stoppen

Dat het Beau niet in zijn koude kleren gaat zitten, blijkt wel uit het feit dat hij deze week liet weten te stoppen met het programma. Naar eigen zeggen had hij het soms zo moeilijk met de opnames, dat zelfs het opnemen van de voice-overs een moeilijke klus bleek. “Het is gewoon heftige shit. Ik zit daarnaast in allemaal andere programma's waar het ook niet altijd makkelijk is. Laten we dat maar gewoon even niet doen. Dus deze serie wordt hartstikke mooi, ziet er fantastisch uit. En dan kan zo iemand anders het gaan doen.”

 

Je kunt de aflevering van Beau Five Days Inside hier terugkijken.