Beau Five Days Inside: Twitter gaat los door de laatste aflevering

Media door Julia

In de laatste aflevering van Beau Five Days Inside bezocht Beau een wel heel bijzondere instelling. De geliefde presentator ging langs bij het Haagse Woodstock, een oudereninstantie voor verslaafden. Het bijzondere aan deze instelling? De ouderen hoeven niet meer af te kicken. De aflevering maakte heel wat reacties los op Twitter. 

Geen normaal bejaardentehuis

Een doodnormale oudereninstantie is het niet. Opvallend is bijvoorbeeld de gemiddelde leeftijd: die is in Woodstock slechts 45 jaar. Echter zijn de bewoners fysiek al stukken ouder door het jarenlange misbruik van drugs. In de eerste vijf minuten van de aflevering laat een medewerker ook al gelijk weten dat de mensen gewoon cocaïne mogen gebruiken in de instelling. Dat was reden genoeg voor kijkers om hun mening te laten horen op Twitter.

Lees ook: Tranen vloeien na emotionele rap in 'Eindelijk Thuis' en kijkers huilen mee

Woodstock

En dus komt de instelling niet zomaar aan z'n naam: er hangt een ware Woodstock vibe in het gebouw. Bewoner Henk laat in ieder geval weten blij te zijn dat hij daar mag wonen. Terwijl hij een bolletje cocaïne in zijn handen heeft, vertelt hij Beau dat hij anders zijn leven op straat zou moeten leiden. Ook in deze aflevering heeft iedereen een persoonlijk verhaal en vertellen ze dat maar al te graag aan Beau, ook onder invloed. 

Lees ook: Heftige verhalen in Beau Five Days Inside: 'Op mijn twaalfde deed ik een poging tot doodslag'

Beeld: RTL