Seks & relaties / Relaties
Relaties

Nieuwe liefde? Muzieksmaak is belangrijker dan je denkt

Een heerlijke geur, een mooie kop met haar, grappige grapjes, een prachtige lach… We kunnen wel tientallen redenen bedenken waarom we nou juist op díe persoon vallen. Maar heb je weleens aan muzieksmaak gedacht? Uit onderzoek blijkt dat 70% van de Nederlanders een goede muzieksmaak aantrekkelijk vindt. 

Indruk maken

Het betreffende onderzoek werd gedaan door audiomerk JBL, die 3000 jongeren uit heel Europa naar de rol van muziek in hun liefdesleven vroeg. Omdat we muzieksmaak zo belangrijk vinden wordt er ook nog weleens mee gesjoemeld, zo is een van de uitkomsten. Zo zou een derde van de mannen zó graag indruk willen maken op het andere geslacht dat hij maar wat graag zijn muzieksmaak hierop aanpast. 

Gezamenlijke muzieksmaak

In relaties wordt een gezamenlijke muzieksmaak niet minder belangrijk gevonden. Gelukkig geeft drie op de vier van de ondervraagden aan een overeenkomende muzieksmaak te hebben met hun partner. De helft van de lovebirds heeft zelfs een gezamenlijk favoriet nummer! 

Jouw beurt, mijn beurt

Wie de muziek bepaalt, dat is in relaties vaak eerlijk verdeeld: bij 60 procent van de koppels bepalen beiden wel eens wat er wordt gedraaid. Aparte oortjes zijn gelukkig niet nodig: slechts 10 procent houdt écht niet van hun partners muziek.

Lekker festivallen

Het is wellicht geen verrassing met zóveel festivals in ons kleine kikkerlandje, maar we zijn dol op festivals en concerten. Bijna 70 procent van de Nederlandse koppels gaat hier samen naartoe. 

Lees ook: Eens een cheater altijd een cheater? Een relatie-expert legt uit