Girlpower: We winnen de meeste ruzies

Relaties door Jikke
Mannen zijn sterk, slim, verstandig en ga zo maar door. Maar als het op ruzies aankomt, zijn het eigenlijk watjes. Slapjanussen. Want wij vrouwen winnen de meerderheid van de ruzies en niet omdat we zo goed argumenteren?
 
Van de vijf ruzies winnen we er wel drie. Maar hoe kan dat, mannen zouden toch ?het sterkte geslacht? zijn? Volgens een onderzoek van Philips durven wij onze emoties gemakkelijk te laten zien. Héél gemakkelijk, want 40% van de vrouwen laat zelfs tranen vloeien en wint zo de ruzie. Bij slechts 13% van de mannen biggelt er weleens een traan over de wang tijdens een ruzie.


 
Eigenlijk willen ze gewoon zo snel mogelijk de rust en vrede terug. Daarom geven ze sneller toe en bieden ze hun excuses aan. 
 
Van alle stelletjes heeft 10% dagelijks ruzie. Vaak gaat dit over geld (met name het gebrek eraan), het huishouden en de schoonmoeder. Ook drankgewoonten kunnen voor ruzie zorgen. Zelfs de afstandsbediening (wie mag zappen?) en de tijd die we nodig hebben om ons klaar te maken voor dat gezellig feestje kan uitlopen tot een ruzie.
 
Wie wint bij jullie meestal de ruzies?