Stellen die je beter kunt mijden - Deel 2

Relaties door Donna
Vorige week maakte ik een opsomming van stellen die je beter kunt mijden. Vandaag het vervolg: nog eens vijf stellen die de behoefte oproepen om uit pure frustratie je ledematen eraf te knagen!

Het veel te attente stel ? "Je bent altijd welkom. Altijd. Echt aaal-tijd?
Als je rond de feestdagen weer een kaart in de bus vindt met daarop een foto van het stel met kerstmutsen op en op de achterkant een uitnodiging voor weer een achtgangendiner, zakt je broek toch wel af. Daadwerkelijk alles wat dit stel doet is geven, geven en nog eens geven. Je voelt je er bijna bezwaard onder, omdat je gewoon de tijd en de zin niet hebt om evenveel te investeren. Toen je het stel eenmalig na tienen 's avonds belde, werd er onmiddellijk opgenomen om te vragen of alles wel goed met je was. Ondertussen liep één van de twee direct naar de kast om een luchtbed tevoorschijn te trekken. Hoewel het op zich fijne mensen zijn, kun je toch maar moeilijk van het idee afstappen dat je een profiteur bent zodra je er over de vloer komt.
Het stel met de carrières ? "Ikea? Nee sorry, dat is toch geen desihign??
Als je bij dit stel op de bank ploft, zie je dat het stel een pijnlijke uitdrukking krijgt op het gezicht. Ze vragen je nog net niet of je iets rustiger aan zou kunnen doen, vanwege de gevoelige stof van de bank. Dit stel lijkt hun leven al zo op de rails te hebben, dat je het gevoel hebt dat je er als een lulletje rozenwater bij zit met je net afgeronde studie en je bijbaantje in de Plus. Veel ruimte om over andere dingen te praten dan hun werk is er bij deze carrièretijgers niet. De vaktermen vliegen je om de oren en je hebt na een avond met dit stel weet je van voren niet dat je van achteren leeft.
 
 
Het stel dat elkaar intens lijkt te haten ? "Houd je #$%^&*^%-bek, achterlijke teringdebiel!?
Als je ergens niet op je gemak zit, ofwel het gevoel hebt in een vuurlinie te zijn beland van het Amerikaanse leger, dan is het wel wanneer je op de bank zit bij dit stel. Daadwerkelijk iedere uitspraak die één van de twee doet, wordt door de ander beantwoord met een scheldkanonnade. De meest gruwelijke termen vliegen de ruimte door en soms heb je het gevoel dat ze elkaar in de haren zullen vliegen. Dat je als stel zo nu en dan eens ruzie hebt, is tot daar aan toe. Maar moet dat met zo veel (verbale) agressie en vooral: moet dat in jouw bijzijn? Maken dat je wegkomt!
 
Het steeds dikker wordende stel ? "JIJ NOWG EWN CHEESEBURGEHR??
Toen dit stel net bij elkaar kwam, leek er niet zoveel onheil in het vooruitzicht. En nu, een onbepaalde tijd later, is er nog steeds niet heel veel op hen aan te merken. Behalve dan dat je ze langzaam maar zeker iedere spijkerbroek ziet ontgroeien die ze ooit in hun bezit hebben gehad. En dat er geen moment voorbij gaat dat ze elkaar de lekkerste dingen voorschotelen. Het is één ding dat ze zijn gaan samenwonen, maar het lijkt wel alsof ze elkaar als welkomstcadeau de ruimte hebben gegeven om nooit meer op hun gewicht te hoeven letten. En in principe zal jij de laatste zijn om daarover te meuten, zij het niet dat ze wel continu lopen te klagen over de groeiende zwemband om hun middel. Met vlagen volgt het stel fanatiek de aanwijzingen op van Sonja Bakker, maar algauw vervalt het in oude gewoontes. McDonald's verdient er een fortuin aan.
 
 
Het stel dat samen één geworden is ? "Wij weten nog niet of we komen.?
Dit stel was vanaf moment één onafscheidelijk en is dat ook gebleven. Sterker nog, sinds ze bij elkaar zijn is het niet meer mogelijk om ze afzonderlijk te zien. Er wordt alleen nog maar gesproken in 'wij' en alles moet worden overlegd voordat er een beslissing wordt genomen. Tot zover de spontaniteit. Wanneer je één van beiden toch eens zo ver krijgt om zonder de ander op pad te gaan, zit je vervolgens de hele activiteit lang te luisteren naar gewauwel over hoe hun leven er samen uitziet. En het ergste is nog wel dat jij een beetje met medelijden bekeken wordt. Alleen is ook maar alleen...

Herkennen jullie één of meerdere stellen? Misschien omdat je er zélf wel schuldig aan bent tot op bepaalde hoogte? Ik ben heel benieuwd!