Lifestyle
Lifestyle

Een man met een snelle auto: relatiemateriaal?

Voor veel mannen is een auto nog steeds een echt statussymbool. Er wordt zelfs weleens gekscherend gezegd dat een stoere en snelle auto het verlengstuk is van hun mannelijkheid. Maar is dat wel zo? Levert een snelle auto daadwerkelijk het juiste imago aan een man en wordt een man met een dure sportauto wel serieus genomen als het gaat om langdurig relatiemateriaal?

Een flitsende uitstraling met een snelle uitstraling

Er wordt nogal eens geopperd om bij je Tinder-profiel een foto bij een snelle auto te plaatsen. Dit zou een echte vrouwenmagneet moeten zijn. Een sportauto zou bevestigen dat je geld hebt en dat je snel en vitaal bent. Vrouwen zouden bij bosjes voor je vallen. Maar... ben je op zoek naar een langdurige relatie, dan zou je weleens van een koude kermis thuis kunnen komen.

Vrouwen vallen voor mannen met een snelle auto

Een snelle sportauto is zeker aantrekkelijk, maar helpt niet mee als er een relatie voor langere tijd wordt gezocht. Onderzoek heeft dan wel uitgewezen dat vrouwen vallen op mannen met een dure auto, maar het is vooral het woordje ‘dure’ wat vrouwen aantrekt. Met andere woorden, vrouwen vallen op het feit dat je je een dure auto kunt veroorloven en daarbij óók nog geld over hebt voor een dure autoverzekering afsluiten. Een autoverzekering is natuurlijk geen probleem als je de auto van je dromen op de oprit hebt staan. 

Het verwachtingspatroon van vrouwen

Onderzoek heeft aangetoond dat je als man met een snelle auto niet lang hoeft te zoeken naar vrouwen die een date wel met je zien zitten. Het nadeel is echter dat die sportauto er voor zorgt dat vrouwen snel geneigd zijn te denken dat jij een snelle jongen bent. Dat je aan iedere vinger tien vrouwen hebt en dat player je bijnaam is. Doordat vrouwen dit beeld van mannen met een dure sportwagen hebben, is het lastig om potentieel relatiemateriaal ervan te overtuigen dat jij serieus op zoek bent naar een relatie voor langere termijn.

Wat vinden vrouwen dan wel aantrekkelijk?

Vooropgesteld staat dus dat een man met een snelle auto wel aantrekkelijk is, maar niet als geschikt relatiemateriaal wordt gezien. Wil je dit beeld niet tot stand brengen, maar wil je wel een standpunt maken met je auto? Dan kies je in ieder geval niet voor een kleine auto. Vrouwen vallen over het algemeen op mannen met een grote auto en hebben niets met een rijdende vuilnisbelt en is het dus belangrijk dat de auto schoon van buiten is en netjes van binnen. Ben je op zoek naar een langdurige relatie, dan is het tijd om snel die dure sportauto in te ruilen voor een grote doe-maar-normaal-dan-doe-je-gek-genoeg auto.