Typ jij nog op je iPhone? Met Siri is dat verleden tijd!

Praat jij al tegen je iPhone? Iedereen met een iPhone heeft met de komst van Siri namelijk een virtuele assistent tot haar beschikking. In dit artikel lees je alles over Siri en geven we tips over hoe je de assistent kunt gebruiken.

Wat is Siri?

Siri is een virtuele assistent voor de iPhone, waarbij je via je stem opdrachten geeft. Siri begrijpt niet alleen wat je zegt, maar ook wat je bedoelt. Dus als je vraagt ‘Wordt het morgen mooi weer?’ krijg je de weersverwachting voor morgen.

Waarom zou ik Siri gebruiken?

Siri maakt alledaagse taken makkelijker. De spraakassistent helpt je met het uitvoeren van eenvoudige taken, zoals het vinden van de weg, het plannen van afspraken, het zetten van je wekker en het bellen van contactpersonen. Ook voor algemene kennisvragen kan je bij Siri terecht.

Siri inschakelen

Allereerst moet je Siri activeren. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Altijd aan. Houd de thuisknop ingedrukt om met Siri te praten en laat de deze los als je klaar bent. Je kunt er ook voor kiezen om ‘Hé Siri’ te zeggen in plaats van de thuisknop in te drukken. Ga daarvoor naar Instellingen > Siri en zoeken. Schuif vervolgens de knop naar rechts Dit kan je in hetzelfde menu activeren.

Praat Nederlands met me

Met iOS 8.3 of hoger spreekt Siri ook Nederlands. De versie staat echter nog in de kinderschoenen. Sommige commando’s werken namelijk nog niet voldoende. Zo kan Siri je nog niet direct helpen met het vinden van een restaurant. Om optimaal gebruik te maken van de virtuele assistent, adviseren we om ‘Engels’ als taal te selecteren.

Lachen met Siri

Siri is niet alleen een serieuze assistent, maar heeft ook humor. Vraag Siri bijvoorbeeld eens om een verhaal te vertellen of een liedje te zingen. Of geef Siri een opdracht. Wij hebben de leukste vragen en opmerkingen voor je op een rijtje gezet.

Verander mijn naam.

Ben je een man?

Hoe zie ik eruit vandaag?

Ik hou van jou!

Waarom heeft Apple jou gemaakt?

Heb je huisdieren?

Wat is de zin van het leven?

Wil je met me trouwen?

Wat ben je aan het doen?

Spiegeltje spiegeltje aan de wand.