18 hobby?s van je vriend die je niet begrijpt

Lifestyle door Marleen_S
Je gunt hem echt wel zijn pleziertjes, maar er zijn hobby’s die je gewoon níet van hem begrijpt. Op zaterdag om zes uur opstaan om uren te wachten of die stinkende vissen bijten? En what about klussen, vrijwillig?! We’re lost…

 
Net zo min als mannen niet snappen waarom je ons gerust drie uur in een winkelstraat tijdens de sale kan achterlaten, snappen wij de ballen van zijn hobby’s. Mannen, leg eens uit, waarom moeten jullie zo nodig…
 
Gamen
Vijf uur lang op je gameconsole rammen en een gat in het plafond springen, omdat je met je internetbroeders een levensgrote trol hebt verslagen. Woe-hoe!
 
Fifa
Valt onder het kopje gamen, maar is het toch nét even anders. Wij zien al niet de lol van écht voetbal, laat staan van kleine, digitale van Persie’tjes en Christiano Ronaldo’tjes die over het scherm huppelen, waarna hij met 2-0 verliest en hierdoor de hele avond chagrijnig naast jou op de bank hangt.
 
Klussen
Kijk, wij vinden het net zo bijzonder dat mannen het verschil weten tussen een cilinderboor en een cementboor als dat wij het overduidelijke verschil kennen tussen de H&M en Zara. Waarom de bouwmarkt de hemel op aarde is en zijn handen jeuken om hout te zagen, is ons echt een raadsel.


 
Vissen
Tijdens een regenbui (schijnt ideaal te zijn) in een tentje langs de waterkant wachten tot een er een visje toehapt, er vervolgens trots mee op de foto gaan om het beest daarna weer terug het water in te gooien. Dat laatste is wel heel Partij Voor De Dieren-proof (we like!), maar vanwaar die natte dromen over drie meterslange snoekbaarzen?
 
Barbecuen
Een lekker gegrild vleesje eten in de zomer vinden we net zo lekker als mannen, maar we krijgen dan weer niet de hots om drie uur van tevoren met kooltjes, aanmaakblokjes en vuur in de weer te gaan. Echt, de fascinatie van mannen en vuur. Bijzonder.
 
Investeren
We snappen het gewoon niet. Punt. Iets met geld en kunnen rekenen.
 
Aandelen
Wij geven geld liever gewoon uit en verdienen het tijdens onze uurtjes op kantoor. We begrijpen nog net aan onze loonstrookjes, aandelen kopen laten we graag aan de man over. Maar de kick die ze ervan krijgen, snappen we echt niet.
 
Jagen
Het is gewoon zielig! Klaar, enough said. En buiten dat, urenlang in prikkelbosjes liggen wachten totdat Bambi’s moeder voorbij rent en die overhoop schieten, is niet onze manier van gezellige vrijetijdsbesteding.


 
Auto’s
Ermee racen, ze opvoeren of sparen voor een nieuwe chromen bumper, nee. Hij raakte ons al kwijt bij het woordje auto’s. Wij vinden Fast & Furious ook hartstikke leuk, maar na de film duiken wij liever ons bed in dan al klussend onder ons eigen stalen ros.
 
Bodybuilden
We liegen als we zeggen dat we een sixpackje niet kunnen waarderen, maar al bicepkussend in een te strak hempje in de sportschool staan met je andere boydbuild-homies? Mwuah…
 
Paintballen
Au, gewoon au. Why in the world zou je willen dat tien hitsige mannetjes op je hoofd mikken met verfbommetjes die honderd kilometer per uur op je afkomen?
 
Survivalen
Lekker met niets meer dan een zakmes een dag in de bush bush rondhangen en kampvuurtjes maken. Doe ons maar een vuurkorfje in de tuin, kunnen we ook weer fijn naar binnen als het koud wordt.
 
Kamperen
In het verlengende van survivalen: kamperen. Niets mis met een beetje avontuur natuurlijk, maar erg charmant is het niet. Natuurlijk ben je daar als vent niet mee bezig, maar poepen tussen de brandnetels en bivakkeren in een lekke tent is niet perse onze ideale vakantie.

 
De dj uithangen

Waarom moet hij nou zo nodig op elk feestje even de dj uithangen? En uren in een producer-achtig programma werken aan de perfecte overgang van hitje A naar hitje B? Nee, wij dansen gewoon liever op muziek dan dat we het maken.


 
Darten
Jaaaa! Leuk voor een avondje in de kroeg, maar de competitie-drang eromheen is een mysterie voor ons vrouwwezens. Dartkoning Barny kennen we wel, alleen na een paar keer tripple 20 te hebben gegooid is de lol er toch wel onderhand vanaf? Zou je denken…
 
Biljarten
Hetzelfde geldt voor biljart. Lekker een avondje poolen, je mag het ons echt leren. Alleen mannen die in smoking met een stalen gezicht in één beweging alle ballen wegschieten, daar kunnen we nou niet bepaald uren naar kijken. Laat staan de spelregels snappen.
 
Pokeren
Nee, nul. Nada. Noppes. Geen greintje verstand hebben ervan, begrijpen doen we het niet.
 
Boxen
Gezellig, elkaar ronde na ronde de hersens inslaan en met een bebloed gezicht een riem als prijs in ontvangst nemen. Waar kunnen we ons inschrijven?
 
Moeilijke html codes ontcijferen
Laat ons maar lekker bloggen en prutsen met de inhoud, hij mag lekker aan de gang met al het technische geneuzel.
 
Welke hobby van hem begrijp jij voor geen ene meter?