Lifestyle / Celebs
Celebs

Oei: Zus Meghan Markle op 'fixated persons'-lijst gezet vanwege 'aanhoudend ongewenst gedrag’

Het drama in de familie van Meghan Markle krijgt nog een staartje. Waar Samantha eerst nog aankondigde een boek te gaan schrijven vol duistere onthullingen over haar beroemde zusje, zocht ze tijdens kerst weer verzoening bij Meghan met een kerstkaart. Daar wilde Meghan echter niets van weten en heeft haar halfzus door Scotland Yard op de 'fixated persons'-lijst laten zetten. 

Arrestatie

Een plekje op de 'fixated persons'-lijst houdt in dat Samantha, mocht zij nog eens onaangekondigd op de stoep staan bij Meghan en haar familie, direct door de politie en de koninklijke beveiliging opgepakt mag worden. Een bron vertelt aan The Sunday Times dat Scotland Yard door Meghan zelf zou zijn gewaarschuwd in verband met ’Samantha’s aanhoudende ongewenste gedrag’.

Belachelijk

"Ik kan alleen maar zeggen dat dit belachelijk is. Ik ben geen risico voor haar”, is de reactie van Samantha zelf. Op Twitter zegt ze: "Dit is idioot, ik zit in een elektrische rolstoel en ik woon op een ander continent. Opkomen voor mijn vader en hopen dat ze het juiste doet, betekent niet dat ik gefixeerd ben op haar.”

"En trouwens, de interviews die ik heb gedaan waren op verzoek van journalisten. De media is geobsedeerd, niet ik”, gaat ze verder in een volgend bericht. Samantha lijkt aardig gefrustreerd, want het ene bericht na het andere bericht volgt waarin ze haar daden goed probeert te praten. "Zelfs prinses Diana zette zich ervoor in dat vrouwen gehoord zouden worden. (...) Dat ik ervoor op kom dat mijn zus het juiste doet, maakt me geen bedreiging of gek.”

Poging tot verzoening

Er zijn sinds het begin van Meghans relatie met de Britse prins Harrydoor Samantha en haar familie al heel wat sneren uitgedeeld aan het adres van de voormalige actrice. In september vloog Samantha nog naar Londen in de hoop een en ander uit te praten met Meghan. Maar bij zowel Buckingham Palace als Kensington Palace kwam Samantha niet verder dan de poort. Zou Meghan er nu echt klaar mee zijn?

Lees ook: Wat kan ze niet: Meghan Markle blijkt gouden keeltje te hebben

Beeld: Getty