Seks & relaties
Seks & relaties

Dit zijn de meest gegoogelde seks- en relatievragen van 2018

Als het op seks en relaties aankomt zitten we boordevol vragen. En wie heeft het antwoord op al onze vragen? Nee, niet het universum. We hebben het natuurlijk over Google! Google weet alles en Google oordeelt niet. En dat bleek ook dit jaar weer, want er werd flink wat afgegoogeld. Puur ter vermaak: dit zijn de meest gegoogelde seks- en relatievragen van 2018. En wij zijn natuurlijk de beroerdste niet om de antwoorden er even bij te zoeken. 

12. Hoe maak je kinderen?

Die maak je niet, die worden gebracht. Duh.

11. Hoe hebben vogels seks?

Over vogels gesproken... Deze moesten we eerlijk gezegd zelf ook even googelen. Het antwoord luidt: "Sommige diersoorten hebben geen penis. Bij vogels worden de cloaca's van beide geslachten tegen elkaar gedrukt waarbij het sperma van het mannetje in het vrouwtje wordt gebracht." 

Opvallend is trouwens wel: "Vogels met een cloaca kunnen geen gedwongen seks meer hebben. Het vrouwtje moet gewillig zijn." Waren we maar allemaal vogels, dan was de wereld direct een stukje mooier. 

Lees ook: Dit is waarom weinig seks hebben niets over je relatie zegt

10. Wat rijmt er op liefde?

Da's een makkie: briefde, griefde, kliefde, beliefde, gegriefde en verliefde. 

9. Hoe moet je zoenen?

Voor sommigen blijft het lastig. Maar niet voor Google:

“Wanneer je kust zonder je hoofd te draaien zullen de neuzen in de weg zitten en dan ben je niet in staat om diep en vloeiend te kussen.” (Diep en vloeiend..)

“Kus bijvoorbeeld eerst haar onderlip. Raak, na enige tijd, je partners lippen lichtjes aan met je tong. Als ze haar lippen open doet speel je met je tong. Je gaat zachtjes naar binnen, totdat jullie lippen elkaar weer aanraken.”  

“Maak niet steeds dezelfde bewegingen tijdens het tongen.”

“Tijdens een goeie tongzoen van 10 seconden wissel je zo’n 80 miljoen bacteriën met elkaar uit.” (Wilden we dit weten?)

Oh, en volgens De Lovegids kun je overtollig speelsel beter eerst even doorslikken. Uhl. 

8. Na hoeveel dates ben je verliefd?

Stond vorig jaar de vraag 'Na hoeveel dates seks?' nog hoog in deze lijst, dit jaar zijn we duidelijk wat beschaafder geworden. Hoewel de liefde ondoorgrondelijk is, toont onderzoek aan dat mannen al na 3 dates weten of ze verliefd worden, terwijl vrouwen pas bij de 14e date verliefd worden. Iets met mannen komen van Mars...?

7. Hoe weet je dat de liefde over is?

Het moge duidelijk zijn dat je ten einde raad bent als je dit aan Google vraagt. Google kan immers niet in jouw relatie kijken. Toch geeft het grandioze orakel dat Google heet je oneindig veel hits met kenmerken waaraan je kunt herkennen dat je relatie de verkeerde kant op gaat. Een kleine greep:

Lees ook: 4 tekenen dat het niet goed gaat in je relatie

6. Wat is anale seks?

Hoewel het dubieus is waarom deze vraag in dit rijtje staat, oordeelt Google nooit en geeft zonder aarzelen een beknopte beschrijving het welbekende binnenkomen via de achterdeur. Voor sommigen exit only, voor anderen een petterend genot. Net als Google zijn wij ook de beroerdste niet om een aantal tips te geven voor een heerlijk achterommetje.

Lees ook: Een knallend uiteinde: zo beleef je het beste anale voorspel - VRIJ-dag

5. Wanneer kun je seks hebben na een bevalling?

Even ter zake, want dit is wel even handig om te weten en gelukkig zijn er genoeg experts op dit gebied die je kunnen voorzien van een passend antwoord. “Van de verloskundige of gynaecoloog krijg je waarschijnlijk het advies zeker de eerste zes weken na de bevalling geen gemeenschap te hebben.” Duidelijk, bedankt Google. 

4. Na hoeveel dates heb je een relatie?

Het is weer tijd voor een levensvraag. Laten we voorop stellen dat hier geen juist antwoord op is. Dat gezegd hebbende, kunnen we natuurlijk wel smullen van de leukste antwoorden:

Hij voelde een klik met je op date één. Het betekent niet perse dat hij exclusief met je wil zijn of denkt aan een serieuze relatie.

“Wees duidelijk over je verwachtingen na een paar dates.”

“Scharrelen is daten 2.0. En dan is er nog ‘iets’. Het alom gevreesde en geliefde ‘we hebben ~iets~’. Eigenlijk ondefinieerbaar. Wat heb je dan? Iets." (Ok, duidelijk.)

Bij mij eerste ex na 1 maandje daten denk ik. Bij mijn tweede ex na 3 maanden daten. En bij mijn derde ex na 5 weken daten.” (Allemaal exen, niet per se goede raad om op te volgen dus.)

Conclusie: er bestaat geen goed of fout antwoord op die vraag.

3. Wat te doen op een date?

Hier weet Google wel raad mee, want de hoogstscorende artikelen brengen je waslijsten vol met ideeën. Naast een drankje doen of een museum, concert of pretpark bezoeken, zijn er ook een aantal originelere tips. Of je ze wilt opvolgen is een tweede.

"De neusaap bekijken in de Apenheul."

“Ga appels plukken.”

"Rijd door een chique buurt en bedenk samen welk huis jullie willen." (Zouden wij persoonlijk niet aanraden op de eerste date.)

“Schrijf samen een (begin van een) fictieboek op het terras van een café. Als je even geen inspiratie meer hebt vraag je onbekenden voor input.”

"Ga samen een sneeuwpop bouwen." (Moet de date wel precies vallen in die twee dagen per jaar dat er sneeuw ligt.)

“Ga naar een grote boekwinkel en laat kleine briefjes achter voor toekomstige lezers in jullie favoriete boeken.”

“Speel verstoppertje in het park en verzamel zoveel mogelijk spelers.”

Lees ook: 10 x tips voor de perfecte budget date bij je thuis

2. Hoe moet je seks hebben?

Ah gossie, het is jammer dat we de leeftijdscategorie waarin deze vraag het meest gegoogeld is niet weten. Misschien maar beter ook. Google, onze trouwe redder in nood, knalt niet direct drie pornosites bovenaan maar een aantal hulpsites die uiterst serieus op de vraag ingaan. Ons antwoord? De eerste keer gaat altijd mis en daarna is het trial & error. Meer kunnen we er niet van maken. 

1. Wat is liefde?

Haddaway vroeg het zich ook al af 1993 met de hit What is Love, maar nog steeds blijkt dit het moeilijkste vraagstuk bij velen. Want ja, wat is liefde nu eigenlijk? Dat weet niemand. Behalve Google, want Google weet alles: "Liefde is aan een half woord of gebaar genoeg hebben. Een aanraking met een vinger op een speciale manier en speciale plek, en dan weten wat de ander wil of bedoelt." Ah, hoe romantisch. De derde hit is overigens dubieus: "Liefde is als een softijsje. Het is aangenaam, maar hoe het in elkaar zit? Dat weet eigenlijk niemand." Eh, oke dan.

Lees ook: Vinden we leuk: je bent minder gestresst als je de kleding van je partner draagt

Bron: Google