Een luizenleventje: Dit zijn de rijkste huisdieren ter wereld

De maatschappij door Roos

Vergeet de rijkste mensen op aarde, want hun huisdieren zijn net zo goed bedeeld. Sommigen hebben zelfs zo'n vermogen waar je als mens niet eens zou weten wat je ermee aan moet. In het kader niet belangrijk, maar wel leuk: de vijf rijkste huisdieren ter wereld.

5. Gigoo 

Ras: Scots Dumpy kip
Vermogen: 15 miljoen dollar (zo’n 13 miljoen euro) 

Nadat uitgever Miles Blackwell met pensioen ging, verhuisde hij naar het Engelse platteland om voor schapen en kippen te zorgen. Hij stierf in 2001 en verdeelde zijn fortuin van 83 miljoen euro over verschillende goede doelen, maar hield een mooi deel opzij voor zijn lievelingskip. Het is geen grap.

4. Sadie, Sunny, Lauren, Layla en Luke

Vermogen: 30 miljoen dollar (zo’n 26 miljoen euro) 

Deze vijf honden, cockerspaniël Sadie, springerspaniël’s Sunny en Lauren en golden retrievers Layla en Luke zijn de huisdieren van niemand minder dan Oprah Winfrey. De televisiepresentatrice zette een beheerd fonds op voor haar huisdieren om zo te zorgen dat er goed voor hen gezorgd wordt, mocht er ooit iets met haar gebeuren. Zou 30 miljoen dollar genoeg zijn?

3. Olivia Benson 

Ras: Scottish fold kat
Vermogen: 97 miljoen dollar (zo’n 85 miljoen euro) 

Olivia Benson, de kat van Taylor Swift, werd vernoemd naar Mariska Hargitay’s personage in Law & Order. Naast het feit dat de kat een heel beroemd baasje heeft, doet ze zelf ook iets voor de kost. Zo was ze al vaak te zien in reclames voor Diet Coke en het schoenenmerk Keds. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We are all stretching to prep for that tour choreo.

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

2. Grumpy cat

Ras: mix 
Vermogen: 99.5 miljoen dollar (zo’n 87 miljoen euro) 

Tadar Sauce, beter bekend als Grumpy Cat, is het enige huisdier in dit rijtje dat geen stinkendrijk of beroemd baasje heeft. Ze werd bekend toen haar foto viraal ging in 2012 vanwege haar ongeïnteresseerde blik, wat eigenlijk veroorzaakt wordt door een vorm van dwerggroei. Sinds haar debuut heeft de kat al meegespeeld in een film en staat ze op T-shirts, balpennen en meer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grumpy Cat (@realgrumpycat) on

1. Gunther IV 

Ras: Duitse Herder

Vermogen: 375 miljoen dollar (zo’n 329 miljoen euro) 

Toen gravin Karlotta Liebenstein van Duitsland overleed in 1991, liet ze haar volledig fortuin van 70 miljoen euro na aan haar hond Gunter III. Dat geld werd goed geïnvesteerd en staat nu op naam van de volgende in lijn, Gunter IV. De hond heeft onder andere enkele villa’s in zijn bezit, in Italië en de Bahama’s, en kocht in 2000 Madonna’s stulpje in Miami over. Je zou bijna vergeten dat Gunther een hond is en geen verwende miljardairszoon.

Lees ook: VIDEO: Huiskat Timber wordt teruggevonden na brand en je houdt het niet droog

Beeld: Brunopress