What the... Blijkbaar moeten Meghan en Harry zich wegen voor en na het kerstdiner

Celebs door Laura

Het moet niet gekker worden. We wisten al dat de Britse royals er eigenaardige tradities op na hielden, maar dit slaat alles. Volgens ingewijden wordt het gewicht van Meghan, Harry en andere genodigden aan het koninklijke kerstdiner voor en na het eten gecheckt.

Lees ook: Gespot: Meghan Markle's babybuikje goed te zien in galajurk

Antieke weegschaal

Deze traditie is niet nieuw (goh). Volgens het magazine Grazia riep Koning Edward VII de regel eind 20e eeuw in het leven. De vorst was bezorgd over de gezondheid van zijn volk en of ze niet te weinig of te veel aten met de feestdagen. Anno 2018 eten de royals drie gigantische maaltijden tijdens Kerst, dus ze zullen in ieder geval niet vermageren. Hoewel die weegschaal dus hartstikke overbodig is, kiest The Queen er wel voor om de traditie voort te zetten. De koninklijke pootjes nemen natuurlijk niet op je standaard IKEA-weegschaal plaats. De familie gebruikt hiervoor antieke exemplaren. 

Gelukkig staat deze traditie niet in de wet, dus als dit gerucht blijkt te kloppen, is het in ieder geval geen verplichting. Wie weet dat de vrijgevochten Meghan het opmerkelijke gebruik een halt toeroept...

Lees ook: Shop ze: Glitterschoenen voor een sprankelende kerst!

Beeld: Getty