Lifestyle / Media
Media

De 10 beste kerstfilms die je niet mag missen 2018

Na een heerlijk traditioneel Nederlands kerstdiner met gourmet of kalkoen, buiken we natuurlijk met de hele familie uit op de bank. Dan rijst de vraag: welke kerstfilm óf zelfs kerstfilms zetten we aan? Vermijd gekibbel en gekijf, dit zijn de 10 kerstfilms die jij en je fam gezien moeten hebben... of een tweede (of derde) keer moeten bekijken. Gooi ze maar vast in de Whatsapp-groep!

leukste kerstfilms

Lees ook: 13 x Wat je nog niet wist over Love Actually

10. Arthur Christmas

De leukste animatiefilms zijn voor jong én oud. Arthur Christmas is daar een perfect voorbeeld van. In het verhaal is de kerstman één cadeau vergeten te brengen en hij heeft nog twee uur om dat op te lossen. Dat wordt spannend!

9. Hachi

Een potje collectief janken met Kerst doe je met Hachi. De film draait om de gelijknamige hond die jaren nadat zijn baasje doodging nog op hem bleef wachten op het treinstation. Tip: zet de tissues maar op het kerstboodschappenlijstje.

8. How the Grinch Stole Christmas

Zelf niet dol op al dat overdreven blije gedoe? Deze film over de kerst-hatende Grinch is op jouw lijf geschreven.

7. It's a Wonderful Life 

Gek op oude films? It's a Wonderful Life uit 1946 is een klassieker die je niet gemist mag hebben. 

6. Alles is Liefde

Een rebelse Sinterklaas, Carice verkleed als een enorm kerstcadeautje en een zoenende Valerio en Wendy van Dijk. What's not to love?

Oké, technisch gezien is het een sInterklaasfilm, maar gezien de raakvlakken met Love Actually niet minder leuk om met Kerst te kijken.

5. The Holiday

Een eenzame Britse ruilt van huis met een Amerikaanse met liefdesverdriet, wat kan er mis gaan zou je denken... Nou, eigenlijk gaat er heel veel goed in deze heerlijke romkom feelgood-kerstfilm The Holiday.

4. Frozen

Eén van de leukste kerstfilms voor kiddies is Disney's Frozen, maar als volwassenen kun je net zo hard genieten van Elsa en Anna's koele avontuur.

3. A Christmas Prince

Deze Netflix-orginal was één van de populairste kerstfilms vorig jaar. Het verhaal is - zoals velen kerstfilms - voorspelbaar en zoetsappig, maar juist daarom is de film zo'n lekkere wegkijker.

2. Love Actually

Nog nooit Love Actually gezien? Koop deze film dan als de wiedeweerga, want dit wordt sowieso één van je favoriete kerstfilms all time

1. Home Alone

Waarschijnlijk heb je 'm al ontelbaar vaak gezien, maar kom op... Zonder Kevin McAllister geen échte Kerst. Keer op keer zijn de streken van de home alone jongen weer hilarisch. Nostalgie ten top!

Lees ook: De leukste kerstfilms die jij waarschijnlijk nog niet hebt gezien