Altijd ladders in je panty? Met deze 6 tips gaat je panty langer mee

Fashion door Roos

Zeg maar dag tegen die gebruinde blote benen, want het dikke pantyseizoen is weer aangebroken. Tot grote frustratie van velen, aangezien er altijd binnen no time weer zo’n vervelende ladder in je panty zit. Maar dat is nu verleden tijd, want met deze tips kun je zo lang mogelijk van je panty genieten. 

Lees ook: Loterijwinnares Jane (23) looft 60.000 pond per jaar uit aan haar prins op het witte paard

1. Kies slim

Het voorkomen van ladders begint al in de winkel. Hoe lichter de panty, hoe groter de kans op ladders. Kies dus voor een panty met een hoge denier, dus minimaal 30 of 40. Is ook direct veel warmer!

2. Maatje meer

Het zal je niet verbazen dat het belangrijk is om de juiste maat te kiezen. Als je panty een tikkie te klein is, rekt ‘ie teveel uit en komen er sneller ladders in dan je lief is. Toch gaat dit bij panty’s nog regelmatig mis. Achterop kun je een matentabel zien op basis van lengte en gewicht, waarop je kan aflezen wat jouw maat is. Zit je er net tussenin? Ga dan voor een maatje groter. Dan zit je sowieso goed.

3. Aantrekken = oprollen

Heb je de juiste panty gescoord? Dan is aantrekken ook nog wel een dingetje. Wie kent het niet, haastig nog snel een panty aantrekken waardoor je ‘m al sloopt voor je goed en wel de deur uit bent. Niet doen dus! Veel beter kun je ‘m oprollen, door je duimen in de teen van de panty te plaatsen en deze voorzichtig over je voet, enkel en omhoog te rollen. Tip: doe je ringen even af, voor je het weet zit er al een ladder in voordat je ‘m aan hebt.

4. Wassen

Heb je je panty een hele dag heel weten te houden? Of zelfs twee dagen? Allereerst: gefeliciteerd. Ten tweede wordt het tijd voor een wasje. Het beste kun je je pantys met de hand wassen, maar blablabla, daar heeft natuurlijk niemand tijd voor. Maar voordat je ‘m in de wasmachine mikt: stop je panty ter bescherming in een waszakje. Leg ‘m daarna plat te drogen et voila, je kunt ‘m nog een keer aan!

5. Vriezertip

De ultieme tip om ladders te voorkomen: maak je panty nat en stop 'm in een plastic zakje in de vriezer. Nachtje slapen en de volgende dag haal je 'm eruit. Wel even laten opdrogen, want zo'n halfbevroren natte lap is ook niet alles. Vervolgens kun je hem gewoon aantrekken zonder de hele dag bang te zijn voor ladders. Handig!

6. Nagellak bij de hand

Heb je toch een gaatje gemaakt? Pak er dan snel een potje nagellak bij, voordat het ladder wordt. Smeer een beetje nagellak op de plaats delict en klaar is kees. Het beste kun je voor transparante nagellak gaan, voordat je met een rode stip op je panty zit.

Lees ook: Zo voorkom je dat je trui gaat lubberen

Beeld: iStock