Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Hoe minder bloot, des te beter voor je baan

Je wilt graag serieus genomen worden op je werk. Wat je dan nog meer kunt doen dan alleen uren overwerken en de slijmbal uithangen bij je baas? Draag een panty. Het zal echt wonderen doen voor je carrière.
 
Nu koning winter weer bijna in het land is - oké, het is pas net herfst maar het zal niet lang meer duren voor de eerste sneeuwvlokken verschijnen - komen ook de dikke maillots en panty’s weer uit de kast. Want rokjes, die dragen we ook gewoon in de herfst. Even doorbikkelen bij min tien kunnen wij vrouwen als geen ander.
 
Blote benen vs 'blote benen'
Naast het feit dat een panty je ellendige melkflessen (serieus, nu al?) perfect verhult, zijn ze ook nog eens het ideale redmiddel om jezelf naar de top te werken. Kan een panty dat? Ja, dat kan, want hoe meer jij je bedekt op de werkvloer, des te meer invloed kun je uitoefenen op belangrijke beslissingen die worden genomen.
 
De afgelopen jaren was het een trend om zelfs tijdens de tweede IJstijd - lees: winter - gewoon met je blote benen over straat te gaan, vertelt Peggy Post. Ze is de schoondochter van de grootste Amerikaanse etiquettegoeroe Emily Post en weet alles over ‘hoe het moet’. “Anno 2013 is het overal geaccepteerd om bij een kniehoge rok blote benen te dragen. Maar let wel op: je hebt twee verschillende soorten ‘blote benen’. Als je voor naakt gaat, zorg dan wel dat alles er piekfijn uitziet”, vertelt ze aan The Telegraph. Daarbij moeten we denken aan een likje zelfbruiner, glad geschoren benen en een flinke dot vochtinbrengende crème. Want met die schilferige, behaarde mannenpoten kan je natuurlijk niet aan komen zetten.
 
Panty is noodzaak
Haar advies luidt wel dat bij belangrijke vergaderingen je die panty toch maar wel uit de kast moet trekken. Zeker als je weinig zelfvertrouwen hebt als het gaat om je not so killerlegs, kan een panty je ego een boost geven. En dat is weer van belang als je een presentatie geeft of jezelf moet verkopen tijdens een sollicitatie.
 
Een panty is ondanks de blote benen-trend toch noodzaak concludeert Peggy, want je wilt niet dat je (toekomstige) baas afgeleid raakt door je mooie blote benen in plaats van dat hij luistert naar wat je te zeggen hebt. Ook als het gaat om andere lichaamsdelen kun je maar beter niet te bloot te gaan. Een te diep decolleté of een te strak uitgesneden broek waarin je de billen van Kim Kardashian hebt, zijn geen aanraders voor als je graag wilt dat collega's je serieus nemen.
 
Rest ons de vraag: aan welke kant sta jij? Ga jij pantyloos naar je werk of hijs je jezelf toch liever in een veilige huidkleurige variant?