Geen zin in seks? 10 dingen die minstens zo intiem zijn - VRIJ-dag

Liefde door Redactie Ze.nl

Je bent gek op je lief, maar soms heb je gewoon effe geen zin om te seksen. Of het kan gewoon even niet. Kan gebeuren, toch? Je hoeft dan niet meteen gescheiden van elkaar te leven, want er zijn genoeg andere dingen die minstens zo intiem zijn als de daad zelf. Benieuwd? Je leest ze hieronder.

1. Elkaars puisten uitknijpen

Bestaat er iets intiemers dan elkaar het vertrouwen geven een kloppende puist bij elkaar te bevrijden? Het is net als apen die elkaar ontvlooien. Een puist uitknijpen bij je lover is een teken van vertrouwen, voor elkaar zorgen en onvoorwaardelijk voor elkaar klaar staan.

2. Kroelen

Als je niet kan of wil seksen, kan je toch wel knuffelen? Er gaat niets boven dicht tegen elkaar aankruipen en de geur van je lover opsnuiven. Speaking of geur, dat brengt ons direct bij het volgende punt...

3. Scheten laten bij elkaar in bed

En dan de dekens over elkaars hoofd trekken... Jep, true love.

4. Je diepste geheim vertellen

Wie zegt dat intimiteit lichamelijk moet zijn? Het delen van elkaars diepste geheimen brengt jullie nóg dichter tot elkaar. 

5. Een massage

Deze is iets erotischer dan elkaars scheten ruiken, maar kan zeker niet in dit rijtje ontbreken. Hoewel een erotische massage vaak wel leidt tot datgene dat we juist proberen te vermijden. Just saying. 

6. Voor elkaar opkomen

Is het niet het beste gevoel ter wereld dat je iemand aan je zijde hebt die altijd voor je klaar staat? Wat er ook gebeurt, je neemt het voor elkaar op en bent partners in crime tot het einde. Bam, is dat even een flinke portie intimiteit.

7. Huilen om niks waar diegene bij is 

Keihard in huilen uitbarsten, gewoon omdat het kan. Je hoeft je niet te schamen, want je weet dat de ander niet oordeelt. Sterker nog, echte liefde is een potje met elkaar meejanken. Ja toch?

8. Je onzekerheden delen

Weten waar je lief onzeker over is en daar samen over praten is het ultieme gevoel van intimiteit. Je kwetsbaar bij elkaar kunnen opstellen is immers een van de belangrijkste dingen in een relatie, nietwaar?

9. Elkaars wachtwoord kennen

We hoeven je vast niet te vertellen dat al je diepste geheimen in je telefoon verborgen staan. Elkaar wachtwoord kennen is dus het ultieme teken van vertrouwen tussen jullie. 

10. Eten delen

Het delen van eten is het ultieme teken van liefde en intimiteit, want iemand moet een wel heel speciaal plekje in je hart veroverd hebben, wil je je laatste frietje met hem of haar delen.

Lees ook: 8 momenten waarop je je eigen relatie saboteert