Hoe gebruik je anale balletjes? Een gids voor beginners - VRIJ-dag

Liefde door Redactie Ze.nl

Ben jij niet vies van een beetje actie via de achterdeur? Dan is het misschien wel wat voor jou om tijdens sexytime aan de slag te gaan met anale balletjes. Weleens van gehoord? Toch kan het een mysterie zijn hoe je te werk gaat. Geen paniek, want in deze gids voor beginners lees je alles over hoe je anale balletjes gebruikt.

1. Kies je anale balletjes

Anale balletjes komen in alle soorten en maten, maar voor beginners raden we aan met een kleine variant te beginnen. Je kunt kiezen voor losse balletjes met een touwtje eraan, maar je hebt ook varianten waarbij je een lange streng hebt met steeds breder wordende balletjes. Zo kun je kiezen om steeds een stapje verder te gaan als je er zelf klaar voor bent. 

2. Zoek je ‘hot zone’

Je bent een beginner, anders zou je dit artikel niet lezen. Zorg er dan voor dat je flexibele balletjes gebruikt, waardoor je je ‘hot zone’ makkelijker kunt vinden. Met andere woorden: het plekje waar ze het lekkerste aanvoelen. Je kunt ze ook tijdens seks inhouden als je wilt en testen hoe dat voelt.

3. Glijmiddel

Glijmiddel is heel belangrijk wanneer je in de weer gaat met anale balletjes. Zorg dat je een variant kiest die lief is voor je billen. Ook kies je het liefst voor glijmiddel op waterbasis, omdat op basis van siliconen de anale balletjes kan aantasten. 

4. Even inkomen

Je begint altijd met het eerste balletje heel voorzichtig naar binnen te duwen. Pas wanneer je klaar bent voor de volgende, ga je verder met de overige anale balletjes. Doe het rustig aan, anders zal het lang niet zo lekker zijn. Duw de anale balletjes een voor een met je ene hand naar binnen, terwijl je met je andere hand de boel open houdt. Let op, je hoeft ze er niet allemaal in één keer in te doen. Rome was immers ook niet op één dag gebouwd.

5. Op avontuur

Hou je wel van een beetje avontuur en heb je al wat ervaring met anale seks? Dan zijn vibrerende anale balletjes misschien wel een leuke volgende stap. 

6. Timing is belangrijk

Het lekkerste is om de balletjes er langzaam uit te trekken tijdens een orgasme. Het vergt wat timing, maar het is de inspanning zeker waard.

7. Safety first

Zorg dat er altijd een handvat aan het uiteinde van de balletjes zit, wanneer je besluit deze er helemaal in te stoppen. Je anus zuigt namelijk vacuüm, dus je wil niet dat ze vast komen te zitten en je naar het ziekenhuis moet met: ‘Dokter, mijn anale balletjes zitten vast." Wil je niet. 

8. Hou het schoon

Als je je zorgen maakt om hygiëne, zorg dan dat je je achterste goed wast voor je aan de slag gaat met anale balletjes. Pas wel op, teveel schoon boenen kan de boel irriteren en de goede bacteriën die je nodig hebt verwijderen. Zorg dus dat je de boel voorzichtig schoonmaakt.

Lees ook: Spanking voor beginners: zo doe je dat