Het huiveringwekkende waargebeurde verhaal achter horrorfilm Scream

Media door Redactie Ze.nl

Iedereen geboren in de 80’s zal hem zich nog herinneren: Scream was dé horror hitfilm uit 1996 die inmiddels uitgegroeid is tot ware cult. De befaamde maskers zijn nog elk jaar niet aan te slepen tijdens de Halloween-periode en de vraag wat jouw favoriete enge film is kunnen we niet meer beantwoorden zonder rillingen over onze rug. Helemaal eng wordt het als je je bedenkt dat Scream gebaseerd is op een waargebeurd verhaal…

Gainsville

In de film heeft een gemaskerde gek het gemunt op meerdere tieners van dezelfde highschool in het fictieve stadje Woodsboro. Een eng, fictief verhaal? Niet helemaal, want zes jaar voordat de film werd uitgebracht gebeurde er een soortgelijk horrorverhaal in het echt in Gainsville, Florida. Klaar om te griezelen? Hier komt het verhaal.

Gruwelijk

Op 24 augustus 1990 sloop Daniel Harold Rolling het appartement in van zijn collega-studenten Sonja Larson en Christian Powell. De meiden, 18 en 17 jaar oud, lagen al te slapen. Daniel stak eerst Sonja in haar borst met een mes, tapete haar mond dicht en ging door met steken totdat ze dood was. Vervolgens bond hij haar vriendin Christina vast, waarna hij haar verkrachtte en vermoordde. De nacht daarna vermoordde hij nog een studente, Christa Hoyt. De details van deze moord zijn zo extreem gruwelijk dat we ze hier niet zullen delen. En Daniel was nog niet klaar, want ook Tracy Paules en Manuel Taboada, beiden 23 jaar jong, werden zijn slachtoffers. 

Campus

Al deze moorden vonden plaats op dezelfde campus in slechts drie dagen tijd. Je kunt je voorstellen hoe bang iedereen moet zijn geweest. Gelukkig werd hij daarna snel gepakt, toen hij betrapt werd op stelen in een supermarkt. Ze vonden meerdere voorwerpen thuis die aan de moorden werden gelinkt. Zijn motief voor de daden? Hij wilde een superster worden. Say whaaat? Uiteindelijk bekende hij alle moorden te hebben gepleegd en werd veroordeeld tot de doodstraf, die in 2006 werd uitgevoerd. 

Kevin Williamson, die het script van Scream schreef, zegt geïnspireerd te zijn door Daniel toen hij Scream schreef. Brrr… 

Lees ook: Dit is waarom sommige mensen clowns doodeng vinden

Beeld: BrunoPress