Kijktip: Rossana Kluivert redt straathonden in Curaçao

Media door Laura

Een shocking feitje als je het ons vraagt: Curaçao telt maar liefst zo'n 25.000 honden die op straat leven. Vaak lijden ze onder bizarre omstandigheden en dagelijks sterven er tientallen pups. Het gaat dierenvriend Rossana Kluivert aan het hart. In het nieuwe TLC-programma 'Rossana Kluivert On A Mission' komt ze in actie.

Lees ook: Wil je zien! Johnny de Mol krijgt nieuw tv-programma

Droom

In de serie is te zien hoe ze samen met vrienden, familie en eilandbewoners het Kluivert Dog Rescue Center opzet voor de straathonden. Een droom die uitkomt! "Ik ben erg ziek geweest en in die tijd was, naast Patrick, mijn hond een grote steun voor me. Altijd zat hij aan mijn bed. Zo trouw is een hond. Toen dacht ik, ik ga er alles aan doen om je soortgenoten te helpen", vertelt ze over haar project. Niet alleen de straathonden hebben het slecht. "En niet alleen de straathonden,” aldus Rossana. “Ook honden met een eigenaar hebben het soms slecht, zitten aan een korte ketting en krijgen weinig te eten of geen goede voeding. Vaak hebben ze karpattenziekte of schurft… het baasje heeft dan geen geld om dat te behandelen of weet niet goed hoe dat te doen. Ik probeer dan te helpen." Ook voor die honden en hun baasjes zet Rossana zich in.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sorry kleintjes geen opvang meer dus moesten jullie inslapen elke dag weer keer op keer . Sorry voor het delen maar ik laat elke keer maar 1 procent van het leed zien wat wij de vrijwilligers meemaken . Bevolking beseft het ook maar wat kunnen ze doen overal honden die los lopen duizenden en duizenden en steeds de puppies die maar komen. Ik kan dit niet alleen en dankbaar dat @stichtingdierenlot mij helpt met het speciaal geopende rekeningnummer ❤️🏆 hoop dat alle toeristen mij ook helpen want als iedereen iets kleins doet maken wij het verschil ook de regering denkt mee . Ik hou van Curacao en is ook het Koninkrijk der Nederlanden dus iedereen die van honden houdt daar of hier of van ergens anders op de wereld het moet stoppen !!! Denk dat als we een te gek center neer kunnen zetten we met z’n allen daar kunnen knuffelen met onze allergrootste vriend 🍀doneer via #linkinbio #doneernu @kluivertdogrescuecenter #share

Een bericht gedeeld door Rossana Kluivert (@rossanakluivert) op

Pupa ingeslapen

Het verhaal van straathond Perla greep Rossana het meeste aan. Toen ze haar aantrof was ze sterk vermagerd, had schurft en zes puppy's van een week oud. Bij de dierenarts bleek dat de hond heel ziek was. Zonder behandeling zou ze sterven en als ze wel behandeld werd, kon ze haar pups geen melk geven. Omdat de puppy's waarschijnlijk de zeer besmettelijk ziekte al over hadden genomen, werd de moeilijke beslissing gemaakt om de pups in te laten slapen. Rossana: "We moesten een plekje zien te vinden waar deze hond kon herstellen zonder andere honden te besmetten. Gelukkig kon de hond bij de oma van Leroy Fer terecht, die haar Perla heeft genoemd. Perla heeft daar 3 maanden gewoond en een vrijwilliger ging steeds met haar naar de dierenarts.”

De hond herstelde snel en er werd een ticket naar Nederland geboekt. “Nu was ze lichamelijk weer gezond, maar Perla vertrouwde alleen oma Fer. Voor andere mensen had ze heel veel angst", vertelt Rossana verder. "Gelukkig ken ik in Nederland iemand die dit soort angstige en getraumatiseerde honden kan helpen weer vertrouwen te krijgen. Zij wilde wel helpen en heeft Perla opgenomen. Inmiddels gaat het heel veel beter met Perla, en haar opvangmoeder is helemaal dol op haar. Zo dol op haar dat Perla misschien wel voor altijd mag blijven… zo zie je hoe een voor veel mensen waardeloze straathond op een andere plaats een geliefd deel van het huishouden kan worden…”

rossana
Rossana met Perla

Steentje bijdragen

Om het Kluivert Dog Rescue Center te realiseren, wil Rossana heel Nederland en Curaçao in beweging brengen om haar te helpen, want zoals Rossana zegt “Samen staan we sterk!”. Helpen kan nog steeds middels het doneren van voerbakken tot operatiemateriaal, een donatie of door te helpen als vrijwilliger. Ga naar tlc.nl voor meer informatie en draag ook je steentje bij!


Rossana Kluivert On A Mission is vanaf woensdag 7 november tot en met woensdag 26 december om 20:30 uur te zien bij TLC.

Lees ook: