Dit zijn de 10 leukste films met royal weddings

Media door Michelle Habets

Wie zit er nog steeds gelukszalig weg te dromen bij de prachtige bruiloft van prins Harry en Meghan Markle? Wij in ieder geval wel! En om nog even in de stemming te blijven van het sprookje verzamelden wij de tien leukste royal wedding-films. Zo kunnen we nog even maximaal nagenieten van deze sprookjesachtige dag. Enjoy!

10 films met royal weddingsLees ook: Meghan Markle breekt stilte over fotoschandaal van vader

Enchanted

Prinses Giselle staat op het punt om te trouwen met Edward, maar wanneer de stiefmoeder van de bruidegom Giselle verbant naar 'een plek waar geen 'nog lang en gelukkig' bestaat' wordt er roet in het eten gegooid. De prinses belandt pardoes in het New Yorkse Manhattan, waar ze verliefd wordt op scheidingsadvocaat Robert. Maar gaan de sprookjeswereld en de echte wereld wel samen?

Lady Jane 

In de film Lady Jane wordt Jane door haar ouders gedwongen om te trouwen, maar zij weigert. Toch weet koning Edward haar te overtuigen en ze trouwt met hem. Wanneer Edward overlijdt moet Jane opnieuw trouwen en ditmaal met Guilford. De twee besluiten elkaar met rust te laten in het huwelijk, maar na verloop van tijd blijkt dat ze toch veel gemeen hebben. Jane zit niet stil, want ze wordt ook voor negen dagen koningin van Engeland. 

Assepoester

Deze Disney-klassieker krijgt natuurlijk ook een speciaal plekje in deze lijst. Wie kent het klassieke verhaal niet: Assepoester woont met haar stiefzussen en stiefmoeder in een kasteel waar zij hard moet werken. Wanneer de koning een bal organiseert voor zijn zoon wil Assepoester ook gaan, maar haar stiefmoeder verbiedt haar te gaan. Maar met een vleugje 'Bibbidi Bobbidi Boo' van een mysterieuze toverfee, gaat ze toch naar het bal. Assepoester ontmoet de prins en danst met hem, maar om klokslag 12 uur moet ze gaan, want dan werkt de toverkracht van de fee uit en is ze weer een arme huismeid. De prins verliest haar uit het oog en is bang haar nooit meer te zien. Maar dan...

The Princess Diaries 2

Prinses Mia verblijft samen met haar vriendin Lily bij haar oma in Genovia. Eenmaal daar gaat ze verder met haar lessen om opgeleid te worden tot prinses, maar tot grote verbazing moet Mia eerst trouwen voor ze de titel 'prinses' zal krijgen. En al flink snel. Ze moet binnen 30 dagen trouwen, anders gaan de rechten naar een verre neef. Net als voor veel anderen, valt het vinden van een echtgenoot ook zwaar voor de toekomstige prinses. Wanneer ze denkt dat ze de juiste man heeft gevonden, blijkt dit toch geen goede keuze te zijn. 

The Princess Bride

Wanneer de liefde tussen prinses Buttercup en staljongen Westley wederzijders blijkt te zijn, willen de twee direct trouwen. Maar voor het zover is wil Westley eerst zijn fortuin maken en hij vertrekt met zijn schip. Westley wordt vermoord en de prinses is wordt verscheurd door verdriet. De ontroostbare Buttercup laat zich overhalen om te trouwen met de onbetrouwbare prins Humperdinck. Maar vlak voor de bruiloft wordt Buttercup ontvoerd en komt ze achter een groot geheim. 

Meghan and Harry: A Royal Romance

Natuurlijk kan deze film niet ontbreken in deze lijst. Meghan en Harry zijn inmiddels één dag getrouwd, maar er ging een hele romance vooraf. De liefde tussen de twee is verfilmd en was 14 mei te zien op Lifetime. 

The Christmas Prince

Journaliste Amber moet een stuk schrijven over de kroonprins van Aldovia. Hij leidt een wild leven, maar plotseling moet hij koning worden. Door een slimme truc komt Amber in het paleis terecht en doet ze alsof ze een lerares is. Het duurt niet lang voordat de kroonprins en de journaliste verliefd worden... Wij hopen stiekem op een deel twee, want misschien komt er wel een royal wedding?

The Prince and Me 2: The Royal Wedding

In het eerste deel van The Prince and Me verloven koning Edvard en dokter Paige zich. Nu, twee jaar later, gaan ze eindelijk trouwen. Helaas gaat dit niet zonder slag of stoot, want Edvard mag alleen trouwen met een prinses. En dát is Paige helaas niet.

Marie Antionette

Om de goeie band tussen Oostenrijk en Frankrijk te behouden, trouwt de 15-jarige Marie met de Franse troonopvolger. Ze wordt populair binnen het hof en maakt snel vrienden met haar schoonzussen. Wanneer de revolutie steeds dichterbij komt, wordt de 19-jarige koningin plotseling door iedereen genegeerd en dat maakt haar leven niet eenvoudig.

William & Kate: The Movie

Ook deze film kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje, want inmiddels zijn Kate en William getrouwd en vorige maand verwelkomden zij hun derde kind. In de film William & Kate: The Movie kunnen we met ze alle wegzwijmelen met de romantiek die de twee deelden voordat ze in het huwelijksbootje stapten.

Lees ook: Om deze reden wil Meghan Markle geen getuige tijdens de bruiloft