Waarom seks met een ex niet zo erg hoeft te zijn - VRIJ-dag

Liefde door Redactie Ze.nl

Hoe komt het toch dat je 100% achter je verbroken relatie staat, maar in een vlaag van verstandsverbijstering tóch weleens in bed belandt met je ex? Jep, we’ve all been there. En hoewel al je vriendinnen en dat stemmetje in je achterhoofd het ten strengste afraden (‘doe het nou niet!’), hebben we nu bewijs gevonden waarom seks met je ex lang niet zo erg hoeft te zijn.

'Niet bellen, niet bellen!'

Je hebt een heftige break-up achter de rug en probeert jezelf uit alle macht te beheersen om je ex geen berichtje te sturen. Nee, zelfs niet in een dronken bui! En hoe zwaar dat ook is, je kunt jezelf nu eenmaal niet altijd beheersen. Hey, je bent ook maar een mens. En als je dan in een moment van zwakte hebt toegegeven aan seks met je ex, ben je weer helemaal terug bij af…

Seks met je ex

Of toch niet? Nee, want er is nu éindelijk een wetenschappelijk onderzoek dat beweert dat seks met je ex lang niet zo slecht hoeft te zijn. Ze onderzochten of het emotionele herstel na een relatie werd beïnvloed door het hebben van seks met je ex. Kortom, ben je na seks met je ex weer terug bij af als het gaat om liefdesverdriet?

Wat bleek? Mensen die toegaven aan seks met hun ex voelden zich meer gehecht aan hun ex dan mensen die zich wisten te beheersen. Duh, niet heel verassend. Maar! Er was iets opvallends aan de resultaten, want diezelfde mensen die seks met hun ex hadden gehad, voelden zich in de dagen daarna op emotioneel gebied niet slechter dan mensen die zich hadden beheerst. Het niveau van liefdesverdriet bleek in beide groepen hetzelfde.

Net zoveel liefdesverdriet

Kortom, seks met je ex is geen ramp! Je liefdesverdriet wordt er in ieder geval niet meer of minder van. Kleine sidenote voordat je je ex op speeddial zet: het seksen met je ex mag je liefdesverdriet misschien niet verergeren, maar het wordt er dus ook niet beter van. Ook is het maar de vraag of je wel klaar bent om verder te gaan met je leven als je continue behoefte hebt aan je ex. Maargoed, what’s new

Lees ook: Niet zo'n knuffelaar in je slaap? Dat zegt dit over je 

Beeld: Unsplash