Lifestyle
Lifestyle

Natasha (19): ‘Ik zorg voor 13 levensechte poppen’

Reageer 0

Veel jonge vrouwen dromen over hun toekomst: zullen ze ooit mama worden? Hoeveel kinderen zullen ze dan krijgen? En wat zal het worden? De 19-jarige Natasha Harridge ís al moeder, maar niet zoals je zou verwachten. Deze Britse verzorgt 13 levensechte poppen. “Het heeft een therapeutische uitwerking.”

Beeld: YouTube

Therapie

“Het verzamelen begon allemaal vier jaar geleden,” zo vertelt Natasha aan de Britse krant The Daily Mail. In de jaren daarna kregen zowel haar moeder als haar zus een miskraam. “Ik heb deze kleine baby’s nooit kunnen ontmoeten. De poppen hielpen mij met dit verdriet. Het voelt een beetje als therapie.” Inmiddels is haar collectie flink uitgebreid en zorgt ze voor 13 ‘reborn poppen’. “Ze verschillen in de leeftijd van pasgeborene tot vierjarigen en hebben allemaal een naam: Hannah, Sierra, Isiah, Holly, Aubrielle, Isabella, Jasper, Noah, Lucas, Autumn, Pablo, George, Otto en Fawn.”

Zelfvertrouwen

“Ik zorg voor mijn poppen alsof het echte baby’s zijn. Ik knuffel ze elke dag en verschoon ze. Mijn zelfvertrouwen was erg laag, maar als ik met de poppen op stap ben voel ik me veel zekerder en gelukkiger. Ik vind het heerlijk om voor de poppen te zorgen zonder bang te hoeven zijn dat ze huilen of dat ze iets onder spugen. Het is geen goedkope hobby - inmiddels heb ik al ruim 5000 pond uitgegeven aan de poppen.”

Onbegrip

Op veel steun uit haar omgeving kan ze niet rekenen. “Mijn vrienden en familie begrijpen deze hobby niet. Ze vinden het zelfs een beetje creepy. Gelukkig begrijpt mijn vriend Damian het wel en helpt hij zelf bij het foto’s maken voor mijn social media.” En dat doet ze niet geheel onverdienstelijk, want inmiddels heeft Natasha 2300 abonnees op YouTube en 6000 volgers op Instagram. “Wat anderen er ook van vinden, ik blijf dit gewoon doen. Ik krijg gelukkig ook wel positieve reacties. Mensen denken in eerste instantie dat ik een baby bij me heb, maar als ze zien dat het een pop is reageren ze verbaasd. Vaak vinden ze het uniek en bijzonder dat ik dit doe. Sommigen vinden het ook eng, en dan lach ik. Tja, ieder zijn ding toch?”

Lees ook: Star (28) is verslaafd aan cosmetische chirurgie: 'Mijn neus zakte in elkaar'

Bron: DailyMail
Beeld: YouTube

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen