Waarom je de wc-bril beter niet kan bedekken met toiletpapier

Sport & gezondheid door Laura

Lopen de rillingen ook altijd over jouw rug als je je afvraagt hoeveel billen je voorgingen op een openbare toilet? Hoe zorg je ervoor dat je met zo weinig mogelijk bacteriën in contact komt? Je kunt hangen en hopen dat je niet over de pot pist en zó je eigen broekje in. Een andere optie is het zorgvuldig beleggen van de bril met toiletpapier, maar dat blijkt al helemaal geen strak plan te zijn.

toiletpapier

Lees ook: Waarom je maar beter de toiletdeksel sluit voordat je doorspoelt

Broeiende bacteriën

De wc-bril overladen met strookjes toiletpapier heeft zelfs de tegenovergestelde werking. Volgens dr. Philip Tierno is het hygiënischer om het papier weg te laten en je kont gewoon ordinair te planten op de bril. Toiletbrillen zijn namelijk ontworpen om bacteriën af te stoten. Als je papier erover legt, verdwijnt dat effect. "De gemiddelde toiletbril is zelfs schoner dan de gootsteen van de meeste mensen", beweert Tierno. 

Zitten is beter

Het is dus beter om gewoon te gaan zitten. De bacteriën vliegen toch al in de rondte wanneer er doorgespoeld wordt. Heel goed je handen wassen is dé sleutel voor een zo hygiënisch mogelijke toiletbezoek. "Het maakt niet uit hoe besmet je handen zijn, zolang je ze goed wast, is er niets aan de hand." Doe dit minstens 20 seconden met zeep en neem je nagels en de ruimte tussen je vingers ook mee. Gebruik de deurklink met je elleboog, want die is vaak wel behoorlijk smerig.

via GIPHY

Lees ook: Dit is waarom je kat je naar de plee volgt