Juf, verpleegster of... astronaut? Wat wil jouw dochter later worden?

Kun jij het je nog herinneren wat je wilde worden vroeger? Wat je als droomberoep invulde in vriendenboekjes? Misschien wist je het al op jonge leeftijd, of wisselden de antwoorden nogal eens. Ook jouw eigen kind heeft hier misschien al haar ideeën en dromen over. Hoe leuk is het om hier met haar over te praten? En niet alleen leuk, het is ook nog eens heel belangrijk de juiste boodschap mee te geven. Namelijk… dat alles mogelijk is!

Alles is mogelijk

Juf? Verpleegster? Dierenverzorgster? Of misschien wel… astronaut, chirurg of kunstenares? Weet jij wat je dochter later wil worden? Waar ze van droomt? Het gewenste beroep kan nog weleens schommelen als kinderen klein zijn, dat weet je misschien nog wel van toen je zelf op school zat. Toch is het wel leuk (en belangrijk) om te bespreken wat er allemaal mogelijk is voor jouw kleine meid. Namelijk… alles! Tijdens de Wereldmeisjesdag op 11 oktober wil Barbie graag stilstaan bij het feit dat meisjes álles kunnen worden wat ze maar willen. Een boodschap waar ook wij bij Ze.nl volledig achter staan.

Geloof in jezelf

Je kunt alles worden wat je maar wilt, zolang je in jezelf gelooft. Het is een cliché-uitspraak voor een goede reden, want ook dit klopt 100%. Laat niemand, ook geen volwassene, je wijsmaken dat je iets niet kan. Een belangrijke levensles voor jouw kleine meid. Vooral meisjes worden automatisch achtergesteld en onderschat, puur omdat ze meisjes zijn. Barbie heeft daar een goede actie op bedacht. Op Wereldmeisjesdag vragen ze met hun campagne 'You Can be Anything' aandacht voor de carrière van meisjes. Met verschillende Barbie-poppen in allerlei maten, stijlen, huidskleuren en beroepen laten ze aan jonge meisjes zien dat ze kunnen worden wat ze willen en zijn wie ze willen. 

Lees meer over de Sheroes en waar ze voor staan op Barbie.com.